2016. március 29. kedd

Teljes alázatossággal, szelídséggel és türelemmel viseljétek el egymást szeretettel, igyekezzetek megtartani a Lélek egységét a békesség kötelékével. Egy a test, és egy a Lélek, aminthogy egy reménységre kaptatok elhívást is: egy az Úr, egy a hit, egy a keresztség, egy az Istene és Atyja mindeneknek; ő van mindenek felett, és mindenek által, és mindenekben.

Ef 4,2-6.

ÖSSZHANGBAN

Teljetek meg Lélekkel, mondjatok egymásnak zsoltárokat, dicséreteket és lelki énekeket, énekeljetek és mondjatok dicséretet szívetekben az Úrnak! (Ef 5,18-19)

Élvezettel hallgattam a fiam koncertjét az iskolai zenekarral. A nagy fináléban, több diák túl gyorsan játszott, míg mások lemaradtak. A dal zajos és összefüggéstelen lett. A zenekar vezetője megálljt jelzett. Megkocogtatta a karmesteri pálcát a kottatartón, és így szólt: "Az ötvenkettedik ütemtől újra!" Megtalálták az ütemet a partitúrában, a karmesterre néztek, majd ekkor már egymásra is figyelve egyszerre fejezték be a darabot.
Gyakran az egyházban sem vagyunk összhangban, amikor döntéseket hozunk. Bár Krisztus mellett döntöttünk, mégsem mindig egyformán gondolkodunk. Amikor teret engedünk a büszkeségnek, az önszeretetnek és az irigységnek, az viszályt és zajos disszonanciát eredményez. De amikor az egyházzal kapcsolatos elképzeléseink nem egyeznek, újra megtalálhatjuk a harmóniát, ha követjük a Szentlélek vezetését, és elfogadjuk egymást alázattal és kedvességgel.
Gyülekezeteinkben előjönnek konfliktusok, és mi olykor elveszíthetjük az összhangot. Ilyenkor odafigyelhetünk türelmes és szerető Karmesterünk vezetésére. Hallgassuk meg egymást, és folytassuk ott, ahol elrontottuk, menjünk előre egységben a békesség kötelékével (Ef 4,3).

Imádság: Békesség Istene, a konfliktusok idején mutasd meg, hogyan maradjunk összhangban Lelkeddel! Ámen.

Hogyan maradhatok összhangban a Szentlélekkel?
Lynn Hare (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK A PÜSPÖKÖKÉRT ÉS SZUPERINTENDENSEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek