2016. április 6. szerda

Amikor a tanítványok közelébe értek, nagy sokaságot láttak körülöttük, írástudókat is, akik vitatkoztak velük. Amint meglátták Jézust, az egész sokaság nyomban megdöbbent, és eléje futva köszöntötte őt. Ő pedig megkérdezte tőlük: "Miről vitatkoztok velük?" A sokaságból így felelt neki valaki: "Mester, elhoztam hozzád a fiamat, akiben néma lélek van; és amikor ez megragadja, úgy leteperi őt, hogy tajtékzik, fogát csikorgatja, és megmerevedik. Szóltam tanítványaidnak, hogy űzzék ki, de nem tudták." Jézus így válaszolt nekik: "Ó, hitetlen nemzedék, meddig leszek még veletek? Meddig szenvedlek még titeket? Hozzátok őt elém!" Odavitték hozzá, és amikor meglátta őt a lélek, azonnal megrázta a fiút, úgyhogy az a földre esve fetrengett és tajtékzott. Jézus megkérdezte a fiú apjától: "Mennyi ideje, hogy ő így van?" Mire ő ezt válaszolta: "Gyermekkora óta. Sokszor vetette tűzbe is, meg vízbe is, hogy elpusztítsa, de ha valamit lehet tenned, szánj meg minket, és segíts rajtunk!" Jézus ezt mondta neki: "Ha lehet valamit tennem? - Minden lehetséges annak, aki hisz." Erre azonnal felkiáltott a gyermek apja, és így szólt: "Hiszek, segíts a hitetlenségemen!" Amikor meglátta Jézus, hogy összefut a sokaság, ráparancsolt a tisztátalan lélekre ezt mondva neki: "Te néma és süket lélek, megparancsolom neked: menj ki belőle, és ne menj bele többé!" Erre az felkiáltott, erősen megrázta őt, és kiment belőle. A gyermek olyan lett, mint a halott, úgyhogy sokan azt mondták: vége van. Jézus azonban kezét megragadva magához térítette, és az felkelt. Amikor azután Jézus bement egy házba, tanítványai megkérdezték tőle maguk között: "Mi miért nem tudtuk kiűzni?" Ő pedig ezt mondta nekik: "Ez a fajta semmivel sem űzhető ki, csak imádsággal."

Mk 9,14-29.

MI MÁS VAN?

Az Úr ezt mondta nekem: Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz. Legszívesebben tehát az én erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem. (2Kor 12,9)

Amikor a gyermekünk öngyilkos lett, mi egyetlen fiunkat, lányunk pedig egyetlen testvérét veszítette el. Bár azóta is sok tragédia ért, ez volt a legrettenetesebb fájdalom, amit valaha átéltünk. A lányom nemrég megkérdezte, még mindig hiszek-e Istenben. Sokat gondolkodtam rajta. Van még elég hitem? A hitem egyértelműen próbának lett alávetve, és én szomorúságot, kétségbeesést, kételkedést éreztem, sőt még haragot is. Olvastam a Szentírást, többet imádkoztam, mint azelőtt valaha, jártam gyülekezetbe, és a barátok is támogattak. Mégsem álltam készen, hogy válaszoljak a lányom kérdésére. Megemlítettem a beszélgetésünket egy barátomnak, aki azt válaszolta: "De milyen más lehetőség van, mint hinni?" Ezzel a lényegre tapintott, és már tudtam a választ: igen, megvan a hitem.
A Jézus kínálta kegyelem elegendő. Lehet, hogy nem olyan erős, mint szeretném, és a fiam halálával kapcsolatban több kérdésem van, mint válaszom, tudom, hogy a hitem egész földi életem során ki fog tartani. Semmi sem lehet jobb számomra, mint ragaszkodni a Jézus Krisztusba vetett hitemhez. "Hiszek, segíts a hitetlenségemen!" (Mk 9,24)

Imádság: Urunk, add, hogy soha ne veszítsük el a hitünket, hisz tudjuk, hogy te soha nem hagysz el bennünket. Ámen.

Isten minden körülmények között velünk van.
Mary J. Penny (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÖNGYILKOSSÁG ÁLTAL ÉRINTETT CSALÁDOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Április
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek