2016. április 7. csütörtök

"Mert ki az közületek, aki tornyot akar építeni, és nem ül le előbb, és nem számítja ki a költséget, hogy telik-e mindenre a befejezésig? Nehogy - miután alapot vetett, de nem tudta befejezni - gúnyolni kezdje mindenki, aki látja, és ezt mondja: Ez az ember építkezni kezdett, de nem tudta befejezni."

Lk 14,28-30.

ISTEN TERVE

Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők. (Zsolt 127,1)

A középiskolában jártam építészeti rajzórára, mert olyan gyönyörű tornyokat akartam építeni, mint amilyenek nálunk Houstonban vannak. De ahelyett, hogy valami nagy dolgot terveztünk volna, az ábécé betűit és fémcsavarokat rajzolgattunk. Hamar bele is untam! Bár nem lettem építészmérnök, még mindig él bennem a vágy, hogy valamit alkossak. A saját álmaim viszont nagyon rögös utakra vezettek: üzletei kapcsolat egy etikátlan partnerrel, kockázatos tervek miatt elbukott pénz, újfajta szolgálat bevezetésére tett kísérlet, mentorok és imaháttér nélkül. Épp, amikor kezdtem rájönni, hogy a legújabb vállalkozásom sem vezet sehová, a 127. zsoltár került elém. Fájdalmas volt a felismerés, hogy gyakran nem értem, az én tervem egyezik-e Isten tervével.
Isten akaratát a Biblia tanulmányozásával érthetjük meg - ott találjuk a mi Alkotónk tervét az életünkre -, és azután aszerint cselekedhetünk a Szentlélek vezetésével. Ma már, ha van egy tervem, leírom minden egyes részletét, imádkozom minden lépésért, és megváltoztatom, ha nem áll összhangban a Bibliában leírt elvekkel. Csak akkor dicsőíthetjük Istent azzal, amit véghezviszünk, ha a terveinket egészen Isten kezébe tettük.

Imádság: Atyánk, add, hogy megismerjük a terveidet, és aszerint éljünk, úgy, hogy az neked kedves legyen. Ámen.

Terveimben hogyan keresem Isten vezetését?
Kenneth Avon White (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉPÍTÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Április
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek