2016. április 9. szombat

Amikor útban volt Jeruzsálem felé, Samária és Galilea között haladt át. Amint beért egy faluba, szembejött vele tíz leprás férfi, akik távol megálltak, és kiáltozva kérték: "Jézus, Mester, könyörülj rajtunk!" Amikor meglátta őket, így szólt hozzájuk: "Menjetek el, mutassátok meg magatokat a papoknak." És amíg odaértek, megtisztultak. Egyikük pedig, amikor látta, hogy meggyógyult, visszatért, és fennhangon dicsőítette Istent. Arcra borult Jézus lábánál, és hálát adott neki. Ez pedig samáriai volt. Jézus ekkor így szólt: "Vajon nem tízen tisztultak-e meg? Hol van a többi kilenc? Nem akadt más, aki visszatért volna, hogy dicsőítse Istent, csak ez az idegen?" És ezt mondta az Úr: "Kelj fel, menj el, hited megtartott téged."

Lk 17,11-19.

A HÁLA APRÓ JELZÉSEI

Hála legyen az Istennek kimondhatatlan ajándékáért! (2Kor 9,15)

Régen nem volt szokásom, hogy hálát adjak étkezések előtt. Mindig úgy gondoltam, hogyha én keresem meg a pénzt az ételre, miért kellene megköszönnöm bárki másnak? Mikor azonban testi és anyagi csapások sorozatát kellett megtapasztalnom, kezdtem hálásabb lenni azért, amim van. Most már a feleségemmel minden étkezés előtt köszönetet mondunk Istennek, hálánk jeléül mindazért, amivel megáldott minket. Egyik nap, amikor egy helyi étteremben befejeztük a vacsorát, éreztem, hogy valaki a vállamra tette a kezét. Mikor felnéztem, egy férfi mosolygott rám, és azt mondta: "Olyan jó látni, hogy van még, aki Istennek ad hálát, mikor oly sokan magától értetődőnek vesznek mindent, amijük van."
Még a hála apró megnyilvánulásainak is óriási hatása lehet, és igazán nem kerül nagy erőfeszítésbe. Kifejezni hálánkat Isten ajándékaiért, és ezzel példát mutatni másoknak, nem elfecsérelt idő.

Imádság: Drága Urunk, add, hogy soha ne felejtsük el, te vagy minden áldás forrása. "Atyánk, szenteltessék meg a te neved. Jöjjön el a te országod! Mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg a mi bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek. És ne vígy minket kísértésbe!" Ámen. (Lk 11,2-4)

Istennek hálát adni soha sem hiábavaló erőfeszítés.
Mark A. Carter (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉTTERMI FELSZOLGÁLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek