2016. április 9. szombat

Amikor útban volt Jeruzsálem felé, Samária és Galilea között haladt át. Amint beért egy faluba, szembejött vele tíz leprás férfi, akik távol megálltak, és kiáltozva kérték: "Jézus, Mester, könyörülj rajtunk!" Amikor meglátta őket, így szólt hozzájuk: "Menjetek el, mutassátok meg magatokat a papoknak." És amíg odaértek, megtisztultak. Egyikük pedig, amikor látta, hogy meggyógyult, visszatért, és fennhangon dicsőítette Istent. Arcra borult Jézus lábánál, és hálát adott neki. Ez pedig samáriai volt. Jézus ekkor így szólt: "Vajon nem tízen tisztultak-e meg? Hol van a többi kilenc? Nem akadt más, aki visszatért volna, hogy dicsőítse Istent, csak ez az idegen?" És ezt mondta az Úr: "Kelj fel, menj el, hited megtartott téged."

Lk 17,11-19.

A HÁLA APRÓ JELZÉSEI

Hála legyen az Istennek kimondhatatlan ajándékáért! (2Kor 9,15)

Régen nem volt szokásom, hogy hálát adjak étkezések előtt. Mindig úgy gondoltam, hogyha én keresem meg a pénzt az ételre, miért kellene megköszönnöm bárki másnak? Mikor azonban testi és anyagi csapások sorozatát kellett megtapasztalnom, kezdtem hálásabb lenni azért, amim van. Most már a feleségemmel minden étkezés előtt köszönetet mondunk Istennek, hálánk jeléül mindazért, amivel megáldott minket. Egyik nap, amikor egy helyi étteremben befejeztük a vacsorát, éreztem, hogy valaki a vállamra tette a kezét. Mikor felnéztem, egy férfi mosolygott rám, és azt mondta: "Olyan jó látni, hogy van még, aki Istennek ad hálát, mikor oly sokan magától értetődőnek vesznek mindent, amijük van."
Még a hála apró megnyilvánulásainak is óriási hatása lehet, és igazán nem kerül nagy erőfeszítésbe. Kifejezni hálánkat Isten ajándékaiért, és ezzel példát mutatni másoknak, nem elfecsérelt idő.

Imádság: Drága Urunk, add, hogy soha ne felejtsük el, te vagy minden áldás forrása. "Atyánk, szenteltessék meg a te neved. Jöjjön el a te országod! Mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg a mi bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek. És ne vígy minket kísértésbe!" Ámen. (Lk 11,2-4)

Istennek hálát adni soha sem hiábavaló erőfeszítés.
Mark A. Carter (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉTTERMI FELSZOLGÁLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Április
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek