2016. április 16. szombat

Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet! - mondja Istenetek.
Szóljatok Jeruzsálem szívéhez, és hirdessétek neki, hogy letelt rabsága, megbűnhődött bűnéért, hiszen kétszeresen sújtotta az ÚR keze minden vétkéért.
Egy hang kiált: Építsetek utat a pusztában az ÚRnak! Készítsetek egyenes utat a kietlenben Istenünknek!
Emelkedjék föl minden völgy, süllyedjen le minden hegy és halom, legyen az egyenetlen egyenessé és a dombvidék síksággá!
Mert megjelenik az ÚR dicsősége, látni fogja minden ember egyaránt. - Az ÚR maga mondja ezt.

Ézs 40,1-5.

MAGASABBAN

Tekintetem a hegyekre emelem: Honnan jön segítségem? Segítségem az Úrtól jön, aki az eget és a földet alkotta. (Zsolt 121,1-2)

Autózás közben felpillantottam az előttem tornyosuló hegyekre. Nagyon magasnak tűntek. Aztán gondolataim másra terelődtek és megfeledkeztem a hegyekről. Később felnéztem, és azt láttam, hogy a hegyek közel sem tűnnek olyan magasnak, mint korábban. Mi történt a hegyekkel? Anélkül, hogy észrevettem volna, az út lassan emelkedett. Most már magasabban voltam.
Nagyon gyakran úgy vagyok a problémáimmal is, mint azokkal hegyekkel. Óriásinak és áthághatatlannak tűnnek a völgyből, az én látószögemből. Azonban ha Istent dicsőítem, imádkozom hozzá, bajaimat elé tárom, akkor más perspektívából látom a gondjaim. A problémák nem tűnnek olyan hatalmasnak és megoldhatatlannak. Abból a szemszögből tekintve, melyet Isten mutat, olyanná alakulnak, amelyeket Istennel együtt leküzdünk. Folyton meg kell hoznom a döntést, hogy a gondolataim középpontjába Istent helyezzem, magam és a gondjaim helyett. Istennel, noha nem minden dolog lesz könnyű, de minden lehetségessé válik.

Imádság: Atyánk, segíts nekünk rád figyelni minden nap, hogy az élet dolgait más szemszögből lássuk, és tudatában legyünk annak, hogy veled minden lehetséges. Ámen.

Eldönthetem, hogy Isten legyen életem középpontja.
Ann Stewart (Dél-Ausztrália, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK TÁVLATOKÉRT, AMIKOR A PROBLÉMÁK LEKÜZDHETETLENNEK TŰNNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Április
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek