2016. április 23. szombat

Mi következik mindezekből, testvéreim? Amikor összejöttök, kinek-kinek van zsoltára, tanítása, kinyilatkoztatása, nyelveken szólása, magyarázata: minden épüléseteket szolgálja! Ha nyelveken szól is valaki, ketten vagy legfeljebb hárman szóljanak, mégpedig egymás után; egy valaki pedig magyarázza meg. Ha pedig nincs magyarázó, hallgasson a gyülekezetben, csak önmagához szóljon és az Istenhez. A próféták pedig ketten vagy hárman szóljanak, a többiek pedig ítéljék meg. De ha közben az ott ülők közül egy másik kap kinyilatkoztatást, az előző hallgasson el. Mert egyenként mindnyájan prófétálhattok, hogy mindenki tanuljon, és mindenki bátorítást kapjon. A prófétákban lévő lélek pedig alárendeli magát a prófétáknak. Mert Isten nem a zűrzavarnak, hanem a békességnek Istene.

1Kor 14,26-33.

TANÍTATÁS ÉS BÁTORÍTÁS

Mert egyenként mindnyájan prófétálhattok, hogy mindenki tanuljon, és mindenki bátorítást kapjon. (1Kor 14,31)

Egyik reggel meglátogattam egy óvodai csoportot, a gyerekek éppen a naptári napokat tanulták. Amikor az óvónő kérdezte őket a hét napjairól, a gyerekek magasra emelték a kezeiket, alig várva, hogy válaszolhassanak. Amint egy-egy gyerek helyesen felelt, megtapsolták a többiek. Még ha valaki helytelenül is válaszolt, az óvónő és a gyerekek addig bátorították, amíg jó választ nem adott.
A gyerekek egymásnak adott reakciói eszembe juttatták, hogy a keresztényeknek is így kellene ösztönözni egymást, hívőket és nem hívőket egyaránt. Akár igét olvasunk, imádkozunk vagy éneklünk, akár más lelki ajándékokat közvetítünk, Krisztus arra kér minket, hogy testvéreink hitét erősítsük. Amikor hagyjuk, hogy Isten Szentlelke munkálkodjon az életünkben, mi is ösztönözhetjük egymást, és megmutathatjuk másoknak, hogyan növekedjenek a Krisztussal való kapcsolatukban.

Imádság: Drága Urunk! Segíts nekünk megosztani ajándékainkat minden gyermekeddel! Ámen.

Isten ajándékot ad nekünk, hogy megoszthassuk azt másokkal.
James C. Hendrix (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ISKOLÁSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Április
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek