2016. április 25. hétfő

Ezt a nemrég még vak embert a farizeusok elé vezették. Az a nap pedig, amelyen Jézus a sarat csinálta, és megnyitotta a szemét, szombat volt. Ekkor a farizeusok is megkérdezték tőle, hogyan jött meg a látása. Ő ezt mondta nekik: "Sarat tett a szemeimre, aztán megmosakodtam, és most látok." Erre a farizeusok közül néhányan ezt mondták: "Nem Istentől való ez az ember, mert nem tartja meg a szombatot." Mások így szóltak: "Hogyan tehetne bűnös ember ilyen jeleket?" És meghasonlás támadt köztük.
Meghallotta Jézus, hogy kiközösítették, és amikor találkozott vele, megkérdezte tőle: "Hiszel te az Emberfiában?" Ő így válaszolt: "Ki az, Uram, hogy higgyek benne?" Jézus így felelt neki: "Látod őt, és aki veled beszél, ő az." Erre az ember így szólt: "Hiszek, Uram." És leborulva imádta őt. Jézus pedig ezt mondta: "Én ítéletre jöttem e világra, hogy akik nem látnak, lássanak, és akik látnak, vakká legyenek." Meghallották ezt azok a farizeusok, akik a közelében voltak, és ezt kérdezték tőle: "Talán mi is vakok vagyunk?" Jézus ezt mondta nekik: "Ha vakok volnátok, nem lenne bűnötök, mivel azonban most azt mondjátok: látunk, megmarad a bűnötök."

Jn 9,13-16.35-41.

TISZTÁBB LÁTÁS

Én ítéletre jöttem e világra, hogy akik nem látnak, lássanak, és akik látnak, vakká legyenek. (Jn 9,39)

Egyik nap elkísértem a barátomat a szemészetre. Amíg ott voltam, engem is megkérdeztek, akarom-e alávetni magam egy szemvizsgálatnak. Azt feleltem, nem hinném, hogy szükségem lenne szemüvegre; úgy éreztem, elég jól látok. Végül mégis úgy döntöttem, részt veszek a vizsgálaton, inkább csak kíváncsiságból, mint szükségből. Miután befejezte a vizsgálatot, a szemész kifejtette, hogy a látásom nem igazán jó, és már évek óta szemüveget kellene hordanom. Elmondta, hogy az ide érkező emberek gyakran meg vannak győződve arról, hogy a látásuk rendben van, mert nincs viszonyítási pontjuk. Nincsenek tisztában gyenge látásukkal, amíg nem néznek át a dioptriás lencséken, és nem veszik észre a különbséget.
Ez az élményem rávilágított az Istennel való kapcsolatra. Hisszük, hogy rendben van, és valóban így van, amíg meg nem tapasztaljuk az isteni örömöt, békességet, bizonyosságot és az ő szerető jelenlétét úgy, hogy a kapcsolatunk erősebbé válik vele. Más lencsén át szemléljük a dolgokat, és új távlatot nyerünk, olyat, amely közelebbi meghittséghez vezet Istennel.

Imádság: Szerető Istenünk! Hálásak vagyunk, hogy ismerhetünk téged. Segíts, hogy hirdethessük szavadat azoknak is, akik nem ismernek! Ámen.

Ha Istenre figyelek, nyitottabbá válhatok Teremtőm formáló szeretetére.
Algae Loya (Chihuahua, Mexikó)

IMÁDKOZZUNK A SZEMÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Április
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek