2016. április 27. szerda

Amikor meghallotta ezt Jézus, eltávozott onnan hajón egy lakatlan helyre egyedül. Amikor meghallotta ezt a sokaság, utána ment gyalog a városokból. Amikor Jézus kiszállt, és meglátta a nagy sokaságot, megszánta őket, és meggyógyította betegeiket. Amikor esteledett, odamentek hozzá tanítványai, és így szóltak hozzá: "Lakatlan ez a hely, és későre jár. Bocsásd el a sokaságot, hogy menjenek a falvakba, és vegyenek élelmet maguknak." Jézus azonban ezt mondta nekik: "Nem kell elmenniük: Ti adjatok nekik enni!" Ők pedig így válaszoltak: "Nincs itt egyebünk, csak öt kenyerünk és két halunk." Ő pedig ezt mondta: "Hozzátok ide nekem azokat!" Ekkor megparancsolta a sokaságnak, hogy telepedjenek le a fűre, aztán vette az öt kenyeret és a két halat, feltekintett az égre, megáldotta, megtörte a kenyereket és a tanítványoknak adta, a tanítványok pedig a sokaságnak. Miután valamennyien ettek és jóllaktak, összeszedték a maradék darabokat, tizenkét tele kosárral. Aki pedig evett, mintegy ötezer férfi volt az asszonyokat és a gyermekeket nem számítva.

Mt 14,13-21.

MINDENNAPI KENYÉR

Adj annyi eledelt, amennyi szükséges. (Péld 30,8)

Egyik nap, mikor barátommal együtt hazaindultunk a munkahelyről, ezt mondta: Mára megkaptam a mindennapi kenyerem. Elmagyarázta, hogy aggódás és bizonytalanság között érkezett a munkába. Imádkozott, hogy valami történjen, ami segít túlélni a napot. Reggel hárman is odamentek hozzá, megdicsérve munkáját. Elmondták, hogy milyen boldogok, hogy egy csapatban dolgoznak. Ezek a megerősítések felemelték, és erőt adtak neki a munkán kívüli problémák feldolgozásához is.
Végül hozzátette: "Ez a három ember lehet, hogy észre sem vette, de arra emlékeztettek, hogy Isten szeret és átvezet a problémákon." Az ötezer ember megvendégeléséről szóló csoda mind a négy evangéliumban szerepel. Jézus azonban nagyobb csodát is tett a fizikai táplálás előtt. Tanította, bátorította, gyógyította is az embereket, teljes jó közérzetükről gondoskodott. Mikor azért imádkozunk, hogy megkapjuk a mindennapi kenyerünket, többet kérünk konkrét élelemnél. A mindennapi kenyér lelki, szellemi és érzelmi erősítést is jelent. Isten törődik velünk és jó közérzetünkkel, és sokféleképpen fog továbbra is táplálni a mindennapokban.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy mindenféle éhségünket megelégíted. "Atyánk, szenteltessék meg a te neved! Jöjjön el a te országod! Mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek... Ámen. (Lk 11,2-4)

Isten a tápláló forrás a mai napon is.
Gale A. Richards (Iowa, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK SZÜKSÉGET SZENVEDNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek