2016. április 28. csütörtök

Azután lement velük, megállt egy sík helyen, vele együtt tanítványainak nagy sokasága és nagy néptömeg egész Júdeából, Jeruzsálemből, a Tenger-mellékéről, Tíruszból és Szidónból. Azért jöttek, hogy hallgassák őt, és meggyógyuljanak betegségeikből. Akiket tisztátalan lelkek gyötörtek, meggyógyultak. Az egész sokaság igyekezett őt megérinteni, mert erő áradt ki belőle, és mindenkit meggyógyított.
Ő pedig tanítványaira nézett, és így szólt: "Boldogok vagytok, szegények, mert tiétek az Isten országa.
Boldogok vagytok, akik most éheztek, mert majd megelégíttettek. Boldogok vagytok, akik most sírtok, mert nevetni fogtok.
Boldogok vagytok, amikor gyűlölnek titeket az emberek, és amikor kiközösítenek, gyaláznak benneteket, és kitörlik neveteket mint gonosz nevet, az Emberfiáért.
Örüljetek azon a napon, és ujjongjatok! Íme, nagy a ti jutalmatok a mennyben, mert ugyanezt tették atyáik a prófétákkal."

Lk 6,17-23.

SZEDRES PITE

Áldást adok nekik hegyem körül, esőt adok idejében: áldásos esők lesznek. (Ez 34,26)

A szederbokrok, mint tornyosuló szörnyek veszélyeztetik a telkünket, tüskés indáikkal szinte belepik a kertet. A férjemmel szüntelenül harcolunk ellenük. Levágjuk, megmérgezzük őket, kiássuk a gyökerüket. Kipróbáltuk még a szomszédaink lángszóróját is. Mégis visszanőnek, a korábbinál is erősebben. Aztán minden évben tűzszünetet kötünk, ahogy a hófehér virágok után megjelennek a kövér, zamatos feketeszedrek. Leszedegetem őket a sérüléseket okozó tövisek közül. Néhány óra múlva már át is alakulnak szederpitévé. Milyen csodálatos, hogy egy ilyen idegesítő dolog ilyen finomságot hozhat létre!
Amikor a mai olvasmányban Jézus az egymásnak ellentmondó és lehetetlennek tűnő igazságokról beszél, a szederbokrok jutnak eszembe. A Róm 8,28 azt is jelzi, hogy a rossz körülmények nemcsak a mennyben, a földön is nagyobb jót eredményezhetnek. Lehet, hogy a zajos szomszédom nagyobb megértésre tanít engem? Talán egy feszült munkahelyi helyzet lehetőséget ad, hogy új adottságokat sajátítsak el. A betegség pedig, amely ágynak dönt, időt biztosít a pihenésre, bibliaolvasásra és az imádságra. Áldásokat találhatunk mindenütt.

Imádság: Drága Urunk, segíts meglátnunk, hogy a nehéz helyzetek hogyan taníthatnak, és hogyan vonhatnak közelebb hozzád bennünket. Jézus nevében kérünk. Ámen.

Isten segítségével a nehéz helyzetekben is kereshetem a jót.
Susan Thogerson Maas (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZOMSZÉDAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Április
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek