2016. április 30. szombat

A szeretet ne legyen képmutató. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz, a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők, a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak. A szentekkel vállaljatok közösséget szükségeikben, gyakoroljátok a vendégszeretetet. Áldjátok azokat, akik üldöznek titeket; áldjátok és ne átkozzátok.

Róm 12,9-14.

A PINCÉRNŐ

Legyetek irgalmasok, amint a ti Atyátok is irgalmas! (Lk 6,36)

Miután egy hosszú napot autóztunk a sivatagban férjemmel, felfedeztünk egy kávézót, és alig vártuk, hogy ehessünk, és folytathassuk utunkat. A fiatal pincérnő meglehetősen fáradt és szétszórt volt. Csalódottan láttuk, hogy nem azt hozta ki, amit rendeltünk. Még akkor is panaszkodtam férjemnek, amikor számlát elénk tette. Halk sóhaj kíséretében azt mondta: "Sajnálom, hogy összekevertem a rendelést. Azt hiszem, nem nagyon vagyok még benne a dolgok menetében. Ez az első napom a gyerekgondozási szabadság után." A hozzáállásom azonnal megváltozott. Ez a fiatal anya otthagyta valakire kisgyermekét, hogy minket kiszolgáljon. Ahelyett, hogy a főnökének panaszt tettem volna, amit terveztem, a kisbabájáról érdeklődtem, és megöleltem. Jelentős borravalót hagytunk neki, és miközben az autó felé haladtunk, mondtam érte egy imát.
A mai ige azt mondja: "Legyetek irgalmasok." Nem azt, hogy csak ha ismeritek az illető történetét, vagy ha megérdemli. Megtanultam a kávéházi tapasztalatból, hogy úgy kezeljem az embereket, ahogy Krisztus tenné, és hogy mások szükségeit a sajátom elé helyezzem. Legközelebb, ha valakivel bajom van, megállok, megvizsgálom a helyzetet, és megkérdem magamtól: "Mire van szüksége ennek az embernek?" Lehet, hogy egyszerűen csak egy bátorító szóra vagy egy imára.

Imádság: Édesatyánk, segíts, hogy kedvesek és irgalmasok legyünk mindenkihez, akivel találkozunk. Ámen.

Hogyan tudok krisztusi irgalmat mutatni a mai napon?
Myla Rae Brueske (Arizona, USA

IMÁDKOZZUNK AZ ÚJDONSÜLT SZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Április
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek