2016. május 1. vasárnap

"Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek. Miért nézed a szálkát atyádfia szemében, a magad szemében pedig miért nem veszed észre még a gerendát sem? Vagy hogyan mondhatod akkor atyádfiának: Hadd vegyem ki szemedből a szálkát! - mikor a magad szemében ott a gerenda. Képmutató, vedd ki előbb saját szemedből a gerendát, és akkor majd jól fogsz látni ahhoz, hogy kivehesd atyádfia szeméből a szálkát."
"Ne adjátok oda a kutyáknak azt, ami szent, gyöngyeiteket se dobjátok oda a disznók elé, nehogy lábukkal széttapossák azokat, majd megfordulva széttépjenek titeket."
"Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. Ugyan ki az közöttetek, aki ha kenyeret kér a fia, követ ad neki, vagy ha halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle?"
"Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény, és ezt tanítják a próféták."

Mt 7,1-12.

JÉZUS BÉKESSÉGE

Ha jön a kevélység, jön a szégyen is, a szerénységgel pedig bölcsesség jár együtt. (Péld 11,2)

Munkámban számítógépes jelentéseket futtattam a tervezési osztály részére. Egyszer a programozási részlegről szóltak, hogy szoftver ellenőrzés végett állítsam le a jelentések futtatását. Bár késésben voltam, megtettem. A teszt nem volt sikeres, módosítani kellett a szoftvert, amit újabb tesztek követtek.
Mérges lettem, időpocsékolás volt az egész. Ahelyett, hogy megkérdeztem volna, nem tudják-e később lefolytatni a tesztet, becsméreltem a programozókat mások előtt. Ezzel fontosságom bizonyítása helyett, nevetségessé tettem magam. Dühös, arrogáns és ítélkező voltam, elfelejtettem az aranyszabályt: "Amit szeretnétek, hogy az emberek tegyenek veletek, mindenben ugyanúgy tegyetek ti is velük." (Mt 7,12)
Most már azt kívánom, bárcsak visszafordíthatnám akkori cselekedeteimet. Képmutatás másokat kritizálni hibáikért, a sok saját hibámról pedig tudomást sem venni. Jézus azt tanította: "Ne ítéljetek, és nem ítéltettek. Bocsássatok meg, és nektek is megbocsáttatik." (Lk 6,37). Sok önvizsgálat és bibliaolvasás után ma már tudom, hogy Isten kegyelmes hozzám, és azt kívánja, hogy én is irgalmas szívű legyek másokhoz.

Imádság: Istenünk, köszönjük örökkévaló kegyelmedet. Segíts megmaradnunk az alázat és a szeretet útján! Ámen.

Isten nem hánytorgatja fel a bűneimet.
Les Brisbois (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK A TÜRELMETLEN EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek