2016. május 5. csütörtök

Hit által engedelmeskedett Ábrahám, amikor elhívatott, hogy induljon el arra a helyre, amelyet örökségül fog kapni. És elindult, nem tudva, hova megy. Hit által költözött át az ígéret földjére, mint idegenbe, és sátrakban lakott Izsákkal és Jákóbbal, ugyanannak az ígéretnek az örököseivel. Mert várta azt a várost, amelynek szilárd alapja van, amelynek tervezője és alkotója az Isten. Hit által kapott erőt arra is, hogy Sárával nemzetséget alapítson, noha már idős volt, minthogy hűnek tartotta azt, aki az ígéretet tette. Ezért attól az egytől, méghozzá egy szinte már elhalttól származtak olyan sokan, mint az ég csillagai és mint a tenger partján a föveny, amely megszámlálhatatlan. Hitben haltak meg ezek mind, anélkül, hogy beteljesültek volna rajtuk az ígéretek. Csak távolról látták és üdvözölték azokat és vallást tettek arról, hogy idegenek és jövevények a földön. Mert akik így beszélnek, jelét adják annak, hogy hazát keresnek. És ha arra a hazára gondoltak volna, amelyből kijöttek, lett volna alkalmuk visszatérni. Így azonban jobb után vágyakoztak, mégpedig mennyei után. Ezért nem szégyelli az Isten, hogy őt Istenüknek nevezzék, mert számukra várost készített.

Zsid 11,8-16.

UTAZÁS HAZA

Mert akik így beszélnek, jelét adják annak, hogy hazát keresnek. ...jobb haza után vágyakoztak, mégpedig mennyei után. Ezért nem szégyelli Isten, hogy őt Istenüknek nevezzék, mert számukra várost készített. (Zsid 11,14.16)

"Omo Ogbomoso" - Ogbomoso fia - vagyok, Nigériában, egy missziós vendégházban születtem. Családunk tizenkét éves koromban hagyta el gyermekkorom otthonát, és nem gondoltam, hogy valaha is visszatérek oda. Nagy élmény volt számomra majd negyven év múltán meglátogatni a helyszínt.
Felkerestem a házat is, amelyben felnőttem, és bemutatkoztam az ott élőknek, akik behívtak magukhoz. Különös érzés volt benézni a szobákba, ahol valaha játszottam!
Van egy kifejezés az ilyen emberekre, mint én: "Harmadik kultúrájú gyerekek". Számunkra az "otthon" szó zavarba ejtő. Amerika az otthonom, vagy Afrika? Esetleg a kettő keveréke? Az otthonom Arkansas, édesanyám háza, ahol laktunk, amikor eljöttünk a misszióból. De otthon Missouri is, ahol mindig meglátogattuk apa szüleit; és Texas, ahol felnőtt életem nagyobb részét töltöttem. És az otthonom az afrikai város is.
A mai igeszakaszunk alapján minden hívő ember ilyen "harmadik kultúrájú gyerek", - mindnyájan keressük otthonunkat, a mennyei otthonunkat. Képzeljük csak el az örömöt, amikor majd végre elérjük azt, és együtt lehetünk Krisztussal!

Imádság: Mennyei Édesatyánk, köszönjük, hogy kegyelmedből egy napon majd igazán otthon lehetünk. Ámen.

Hogyan fejezem ki vágyakozásom a mennyei otthon felé?
Ron Wasson (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A MISSZIONÁRIUSOK GYERMEKEIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Május
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek