2016. május 11. szerda

"Ti azonban szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót, és adjatok kölcsön, semmit sem várva érte: nagy lesz akkor a jutalmatok, és a Magasságos fiai lesztek, mert ő jóságos a hálátlanok és gonoszok iránt. Legyetek irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas."
"Ne ítéljetek, és nem ítéltettek. Ne kárhoztassatok, és nem lesz kárhoztatásotok. Bocsássatok meg, és nektek is megbocsáttatik. Adjatok, és adatik nektek: jó, megnyomott, megrázott, megtetézett mértékkel adnak öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyan mértékkel mérnek viszonzásul nektek."

Lk 6,35-38.

MEGBOCSÁTÁS

Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is. (Kol 3,13)

Tíz évvel ezelőtt családunk egy barátja megölte édesapámat a Kolumbiai Bandóban. Családom korábban segítette őt és néhány családtagját. Miután összeveszett a bátyámmal, úgy döntött, hogy az apánk meggyilkolásával áll bosszút. Esztelen cselekedete hihetetlen mértékű gyűlöletet ébresztett bennem.
Később nagynénémhez Cali városába mentem, és ő elhívott a gyülekezetébe. Egyre többet megtudtam Krisztusról, növekedett a hitem, és elfogadtam őt Megváltómnak. Részt vettem az imaórákon is, amiket a nagynéném házában tartottak. Egyszer a vezető a megbocsátás témáját vette alapul az imádsághoz. Abban a pillanatban Isten valóságos jelenlétét éreztem. Meggyőzött, hogy nekem is meg kell bocsátanom apám gyilkosának ahhoz, hogy el tudjam fogadni Isten megbocsátását.
Imádság után a vezető megkérdezett mindenkit, hogy szeretnénk-e még valamit mondani. Amikor rám került a sor, kinyitottam a számat, de nem tudtam beszélni. Csak sírtam a csodálatos változás hatása alatt. Azóta belső békét nyertem, és másokkal is békében vagyok. Megtanultam imádkozni azért az emberért, aki ártott a családomnak. Mindannyian megtapasztalhatjuk Isten felajánlott megváltását és megbocsátását.

Imádság: Szerető Istenünk, segíts, hogy megbocsássunk másoknak, ahogyan te is megbocsátasz nekünk. Ámen.

Isten segítségével képesek vagyunk megbocsátani és szeretni.
Sindy Yuliana Granja (Cali, Kolumbia)

IMÁDKOZZUNK A MEGBOCSÁTÁS BÁTORSÁGÁÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Május
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek