2016. május 14. szombat

Én, az ÚR, nem változtam meg, de ti is Jákób fiai maradtatok! Atyáitok idejétől fogva eltértetek rendelkezéseimtől, nem tartottátok meg azokat. Térjetek meg hozzám, és én is hozzátok térek! - mondja a Seregek URa. De ti ezt kérdezitek: Miből térjünk meg? - Becsaphatja-e az ember az Istent? Ti mégis be akartok csapni engem! Ezt kérdezitek: Mivel akarunk becsapni? - A tizeddel és a felajánlásokkal! Átok sújt benneteket, az egész népet, mert be akartok csapni engem! Hozzátok be a raktárba az egész tizedet, hadd legyen eleség a házamban, és így tegyetek próbára engem - mondja a Seregek URa. Meglátjátok, hogy megnyitom az ég csatornáit, és bőséges áldást árasztok rátok. Elriasztom tőletek a sáskákat, nem pusztítják el földetek termését, nem teszik tönkre szőlőtöket a határban - mondja a Seregek URa. Boldognak mond benneteket minden nép, mert gyönyörű lesz országotok - mondja a Seregek URa.

Mal 3,6-12.

HITÜNK ÚJJÁÉPÍTÉSE

Szeretlek benneteket - mondja az Úr. De ti azt kérdezitek: Miből láthatjuk, hogy szeretsz minket? (Mal 1,2)

Döcögő vállalkozásom számláival és papírjaival volt beterítve szűk lakásom. Nem tudtam másra gondolni, minthogy környezetem kudarcba fulladt életem romjainak, a be nem teljesült várakozásomnak a bizonyítéka. Csalódott bennem Isten? - gondolkoztam. Ha nem, akkor hol van Isten ebben a pillanatban?
Miután az izraeliták kiszabadultak a babiloni fogságból, és amint jeruzsálemi életük romjait nézték, ugyanezt a kérdést tették fel. Isten válasza egy egyszerű és mélységes megerősítés volt: "Szeretlek benneteket" (Mal 1,2). Isten nem aggódott az omladozó falak vagy az elvesztegetett idő miatt. Inkább azt akarta, hogy az emberek tudjanak az ő szeretetéről.
A válasz ugyanaz számunkra is. Isten ott szeret bennünket, ahol éppen ma vagyunk. Amit mi romoknak látunk, azt Isten egy olyan élet építőköveinek tekinti, amely csodálatosabb, mint amilyennek mi el tudjuk képzelni. Ahogy figyelmünket zavaros körülményeinkről Isten jelenlétére irányítjuk, Isten felszabadít és újjáépíti életünket.

Imádság: Hálát adunk neked Urunk kifogyhatatlan szeretetedért és közelségedért, függetlenül attól, hogy hol tartunk az életben. Ámen.

Hol tapasztalhatom meg Isten jelenlétét a gondjaim közepette?
Megan L. Anderson (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK A KISVÁLLALKOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Május
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek