2016. május 16. hétfő

Ha emberek vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengő cimbalom. És ha prófétálni is tudok, ha minden titkot ismerek is, és minden bölcsességnek birtokában vagyok, és ha teljes hitem van is, úgyhogy hegyeket mozdíthatok el, szeretet pedig nincs bennem: semmi vagyok. És ha szétosztom az egész vagyonomat, és testem tűzhalálra szánom, szeretet pedig nincs bennem: semmi hasznom abból. A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik. De legyen bár prófétálás: el fog töröltetni; legyen nyelveken való szólás: meg fog szűnni; legyen ismeret: el fog töröltetni. Mert töredékes az ismeretünk és töredékes a prófétálásunk. Amikor pedig eljön a tökéletes, eltöröltetik a töredékes. Amikor gyermek voltam, úgy szóltam, mint gyermek, úgy éreztem, mint gyermek, úgy gondolkoztam, mint gyermek; amikor pedig férfivá lettem, elhagytam a gyermeki dolgokat. Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert az Isten. Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet.

1Kor 13.

KIVÁLTKÉPPEN VALÓ ÚT

Az Isten szeretet. (1Jn 4,8)

Családomban az első megtért voltam. Szülővárosomban alig tudtak arról, hogy valaki fiatalon hívő legyen. Az Úr Jézusban olyan lelki többletet kaptam, amit meg kellett osztanom másokkal. Családokhoz jártam bizonyságot tenni, házi istentiszteleteket tartani és betegeket látogattam.
Édesanyám figyelve engem arra gondolt, hogy valami beteges túlzás az, amit csinálok. Óva intve azt mondta nekem: Fiam! Nem jó semmibe se nagyon belemerülni. Erre nyomban azt válaszoltam: Az Isten szeretet, és a szeretetbe belemerülni nagyon jó dolog.
Az Úr munkálkodott édesanyám szívében. Nagy örömömre hamarosan így nyilatkozott: Fiam! Vágyok arra az életre, amit te élsz!
Boldog ember az, aki éli és bizonyítja, hogy Istennek az Úr Jézus Krisztusban adott szeretetében élni a legjobb dolog, amiben az embernek része lehet a földön. Az anyai szeretetet semmivel sem lehet helyettesíteni; a krisztusi szeretetet még inkább nem lehet. Nélküle elromlik a világ.

Imádság: Drága Megváltónk! Szeretethiányban szenved a világ. Formáld a tieidet a te szereteted hiteles és megnyerő bizonyítóivá! Ámen.

Tartsátok meg magatokat Isten szeretetében! (Júd 21)
Elek Lajos (Érd, Magyarország)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNÉL ELAKAD AZ ISTEN SZERETETÉNEK ÉLTETŐ FOLYAMA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Május
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek