2016. május 23. hétfő

Amikor a sokasághoz értek, odament Jézushoz egy ember, térdre borult előtte, és ezt mondta: "Uram, könyörülj a fiamon, mert holdkóros, és nagyon szenved, mert gyakran esik a tűzbe, gyakran a vízbe is. Elhoztam őt tanítványaidhoz, de nem tudták meggyógyítani." Jézus erre így válaszolt: "Ó, hitetlen és elfajult nemzedék, meddig leszek még veletek? Meddig szenvedlek még titeket? Hozzátok őt ide!" Ekkor Jézus rákiáltott, és kiment abból az ördög, a gyermek pedig meggyógyult még abban az órában. Akkor a tanítványok külön odamentek Jézushoz, és megkérdezték: "Mi miért nem tudtuk kiűzni?" Ő így válaszolt: "Kishitűségetek miatt. Bizony mondom néktek: ha akkora hitetek volna, mint egy mustármag, és azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen oda! - odamenne, és semmi sem volna nektek lehetetlen. (Ez a fajta pedig nem távozik el, csak imádságra és böjtölésre.)"

Mt 17,14-21.

ISTEN LEHETŐSÉGEI

Jézus rájuk tekintett, és ezt mondta nekik: Embereknek ez lehetetlen, de Istennek minden lehetséges. (Mt 19,26)

Részt veszek egy szolgálatban az USA-ban, amely adományokat gyűjt, és Guatemalában munkálkodik. A bizottságunk nemrég tért haza egy egyhetes missziós útról. Más amerikai csoportok missziós útjaival ellentétben, az általunk támogatott munkát guatemalai fiatalok végzik. Egy szegénységgel és bűnözéssel teli területen nagy lehetőséget jelent a fiatalok bevonása a szolgálatba. A szolgálatban és a heti bibliaórákon hallottakból rájöttek a fiatalok, hogy míg másoknak szolgálnak, addig Krisztust szolgálják. Hat év alatt, mióta létrejött ez a szervezet, tanúi voltunk, hogy a szolgálatban résztvevő fiatalok száma nagyban növekedett.
Egyszer a közös vacsora közben megkérdeztem az alapítónkat, hogy amikor elkezdte ezt a szolgálatot, gondolt-e arra, hogy milyen növekvő hatása lesz. Azt mondta: Egyáltalán nem, de Isten igen.
Sokszor látásunkat arra korlátozzuk, amit mi lehetségesnek tartunk. De Isten lehetőségeinek tárháza nagyon különbözik a miénktől. Isten nem garantálja, hogy mindent, amit kérünk, megkapunk, de láttam, hogy Isten válaszolt azoknak, akik hittel kértek. Nincs túl nagy kérés, minden lehetséges Istennel.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy meghallgatsz minket, mikor a segítségedet kérjük. Segíts úgy szolgálnunk másokat, hogy közben téged is szolgálunk. Ámen.

Egyetlen imakérés sem túl nagy vagy túl apró Isten előtt.
John Bown (Minnesota, USA)

IMÁDKOZZUNK A NEMZETKÖZI SZOLGÁLATOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Május
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek