2016. május 24. kedd

Hálát adok az én Istenemnek, valahányszor megemlékezem rólatok, és mindenkor minden könyörgésemben örömmel imádkozom mindnyájatokért, mert közösséget vállaltatok az evangéliummal az első naptól fogva mind a mai napig. Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára. Így kell gondolkoznom mindnyájatokról, mert szívemben hordozlak titeket, mivel fogságomban is, az evangélium védelme és megerősítése közben is mindnyájan együtt részesültök velem a kegyelemben. Mert tanúm az Isten, mennyire vágyódom mindnyájatok után a Krisztus Jézus szeretetével; és imádkozom azért, hogy a szeretet egyre inkább gazdagodjék bennetek ismerettel és igazi megértéssel; hogy megítélhessétek, mi a helyes, hogy tiszták és kifogástalanok legyetek a Krisztus napjára, és gazdagon teremjétek az igazság gyümölcseit Jézus Krisztus által Isten dicsőségére és magasztalására.

Fil 1,3-11.

ISTEN NEM ESIK PÁNIKBA

Aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára. (Fil 1,6)

Az unokatestvérem, Brooke 35 éves koráig mindig egészséges volt. De egy nap váratlanul megállt a légzése. Az újraélesztés után az orvosok hazaküldték a kórházból, a tesztek eredményeit várták. Amikor épp meglátogattam, a tünetei újra előjöttek. Próbáltam elrejteni az aggodalmamat és félelmemet, és azon gondolkodtam, mikor kell kihívni a mentőket.
Hirtelen két rövid szó jutott eszembe: fáradhatatlan, nem sürget. A "Halhatatlan, láthatatlan Isten hatalmasan uralkodsz" kezdetű énekben voltak ezek a szavak: "Fáradhatatlanul, nem sürgetve és csendesen, mint a fény; nem követelsz, nem pazarolsz, hatalmasan uralkodsz." (A szövegíró Walter Chalmers Smith, 1867.) Ezek arra emlékeztettek, hogy Isten nem esik pánikba. Isten sosem tart szünetet, mégsem siettet, hanem mindig jelen van és munkálkodik az életünkben. Gyors döntést kellett hoznom, de abban a pillanatban nyugodt tudtam maradni, mert bíztam abban, hogy Isten ott van velünk.
Brooke-nál egy ritka nyelőcsövi betegséget állapítottak meg. De ezek a szavak: "fáradhatatlan, nem sürget" belém ívódtak. Vigaszt nyújt, hogy Isten folyamatosan munkálkodik az életünkben. Nincs garancia a konkrét kimenetelre problémáinkban, de biztosak lehetünk a bizonytalanságban is: Isten munkálkodik.

Imádság: Urunk, segíts bizonyosnak lenni, hogy te nem tartasz szünetet, és nem siettetsz semmit az életünkben. Ámen.

Isten jelen van és munkálkodik rendületlenül, szünet nélkül.
Sarah Sanderson (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK A SÜRGŐSSÉGI OSZTÁLYOK DOLGOZÓIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Május
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek