2016. május 25. szerda

Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe estek, tudván hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez. Az állhatatosság pedig tegye tökéletessé a cselekedetet, hogy tökéletesek és hibátlanok legyetek, minden fogyatkozás nélkül. Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja. De hittel kérje, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt. Ne gondolja tehát az ilyen, hogy bármit is kaphat az Úrtól, a kétlelkű és minden útján állhatatlan ember.

Jak 1,2-8.

EGY FÉLREVEZETŐ GPS

Van út, amely egyenesnek látszik az ember előtt, de végül a halálba vezet. (Péld 14,12)

"Egy ember a GPS utasításait követte, amely a folyóba vezette őt" - ez volt a főcím az újságban. Az autó vezetője azt mondta, éjszaka utazott, és az út sötét és ködös volt. Azt hitte, a GPS utasításai helyesek, és nem tudta, hogy az ismeretlen út egy katasztrófába vezet.
Ahogy olvastam az újságcikket, azon kezdtem gondolkodni, milyen könnyen félrevezetnek vagy eltérítenek minket életünk során. A világunk számtalan csábító ösvényt kínál, ami lehet helyes, de lehet nem megfelelő irány számunkra. Más emberek meggyőzhetnek arról, hogy jó döntéseket hozunk. De néha ezek a választások veszélyes utakra vihetnek minket.
Szerencsére imádságban kérhetjük Isten mindennapi vezetését és bölcsességét, hogy megmutassa, melyik a megfelelő ösvény számunkra. Istentől megkaphatjuk azt a fajta bölcsességet, ami az emberi gondolkodáson túlmutat. Ha az életünk középpontjában a mindennapi imádság áll, az segít nekünk megtalálni a helyes utat, amely egy örömteli élet felé, és az örök haza irányába vezet minket.

Imádság: Atyánk, köszönjük, hogy keresztülvezetsz minket életutunkon. Köszönjük bölcsességedet, amivel megmutatod, mit tegyünk, mikor nehéz döntések előtt állunk. Ámen.

Mielőtt döntéseket hoznék, imádkozni fogok és Isten válaszára figyelek.
Jerry Bragalone (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEHÉZ DÖNTÉS ELŐTT ÁLLNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Május
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek