2016. május 27. péntek

Ekkor az egész közösség elkezdett hangosan jajveszékelni, és sírt a nép egész éjjel. Izráel fiai mindnyájan zúgolódtak Mózes és Áron ellen. Ezt mondta nekik az egész közösség: Bárcsak meghaltunk volna Egyiptomban, vagy halnánk meg itt a pusztában! Miért akar bevinni minket az ÚR arra a földre? Azért, hogy fegyvertől hulljunk el, asszonyaink és gyermekeink pedig prédára jussanak? Nem volna jobb visszatérnünk Egyiptomba? Majd ezt mondták egymásnak: Válasszunk vezetőt, és térjünk vissza Egyiptomba! Ekkor Mózes és Áron arcra borult Izráel közösségének egész gyülekezete előtt. De Józsué, Nún fia és Káléb, Jefunne fia, akik a föld kikémlelői között voltak, megszaggatták ruhájukat, és ezt mondták Izráel fiai egész közösségének: A föld, amelyet bejártunk és kikémleltünk, igen-igen jó föld. Ha az ÚR kedvel bennünket, akkor bevisz arra a földre, és nekünk adja a tejjel és mézzel folyó földet. Csak az ÚR ellen ne lázadjatok, és ne féljetek a föld népétől, mert megesszük őket. Tőlük eltávozott oltalmuk, de az ÚR velünk van! Ne féljetek tőlük! De az egész közösség azt mondta, hogy meg kell őket kövezni. Akkor megjelent az ÚR dicsősége a kijelentés sátra fölött egész Izráelnek, és ezt mondta az ÚR Mózesnek: Meddig utál engem ez a nép, és meddig nem hisz bennem a sok jel ellenére sem, amelyeket közöttük tettem?!

4Móz 14,1-11.

MEGTALÁLT ÚT

Vakmerően beszéltetek ellenem - mondja az Úr. Ezt kérdezitek: Mit beszéltünk ellened? (Mal 3,13)

A közösségi központ önkéntes tanáraként egy Tony nevű fiú mellé osztottak be, hogy segítsek neki a matek házi feladat elkészítésében. Már több mint egy órája dolgoztunk együtt, de Tony nem mutatott különösebb érdeklődést az ötleteim iránt. Valójában a korrepetálás nagy részében inkább csak morgolódott és zsörtölődött, és azt hangoztatta, hogy nem igazán látja a matek tanulás értelmét. Miután meghallgattam panaszait, elmagyaráztam neki, hogy miért tartom fontosnak a matematikát. Egy idő múlva Tony nekilátott a feladatoknak, elnézést kért a viselkedéséért, és kijelentette, hogy kész végigdolgozni az órát.
Sokszor mi is nagyon hamar elkezdünk panaszkodni. Éppen úgy, mint a zsidó nép a kijelölt igeszakaszban, mi is azon kapjunk magunkat, hogy zúgolódunk, és csak kétségeinket soroljuk Istennek. Nagyon gyakran ezek a kételkedések abból származnak, hogy nem igazán értjük, mit cselekszik Isten az életünkben. De Isten jól tudja, hogy mi a legjobb a számunkra, és terve van velünk. Ha engedelmeskedünk Istennek és megbízunk ígéreteiben, akkor megnyitja szívünket és elménket, hogy meglássuk az előttünk lévő kijelölt utat.

Imádság: Urunk, segíts hűségesnek maradnunk hozzád, mint ahogyan te hűséges vagy hozzánk kezdettől. Ámen.

A kétség és zaklatottság idején közelebb kerülhetek Istenhez.
James C. Hendrix (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÖNKÉNTES TANÍTÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Május
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek