2016. május 29. vasárnap

Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk? Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent? Ki vádolná Isten választottait? Isten, aki megigazít. Ki ítélne kárhozatra? A meghalt, sőt feltámadt Jézus Krisztus, aki az Isten jobbján van, és esedezik is értünk? Ki választana el minket a Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? Hiszen meg van írva: "Teérted gyilkolnak minket nap mint nap, annyira becsülnek, mint vágójuhokat." De mindezekkel szemben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.

Róm 8,31-39.

ISTEN KITARTÓ SZERETETE

Ez a szeretet, és nem az, hogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. (1Jn 4,10)

Lelkészi szolgálatom hatodik évében elváltam. Nem volt egyszerű, évekig csak szégyen és kétségbeesés következett. Mégis - ezen a fájdalmas élményen keresztül - megismertem Isten csodálatos kegyelmét. Isten feltétel nélküli szeretete nyilvánvalóvá vált a családom, barátaim és a gyülekezet részéről. Bátorításuknak és szeretetüknek köszönhetően folytatni tudtam lelkészi szolgálatomat és a másokról való gondoskodást a válási procedúra ellenére is.
Isten kegyelme gyógyító erejének élő bizonyítéka vagyok. Szívemben csak hálát érzek, mert életem Isten ajándéka. Az ő feltétel nélküli szeretete gyógyít, helyreállít, és mindent újjá tesz.
Amit átéltem, az új távlatokat nyitott számomra, és így Isten kegyelmének eszköze lehetek mások felé. Megtanultam, hogy nekünk is feltétel nélkül kell szeretnünk egymást, ahogyan ő szeret bennünket. Semmi, sem bukásaink, sem hibáink nem választhatnak el minket Isten szeretetétől (Róm 8,38-39).

Imádság: Köszönjünk Istenünk feltétel nélküli szereteted. Segíts úgy szeretni másokat, ahogyan te szeretsz bennünket. Ámen.

Isten kegyelme mindenkinek új életet hozhat.
Eric A. Hernández Lopez (Puerto Rico)

IMÁDKOZZUNK A VÁLÓFÉLBEN LÉVŐ LELKIPÁSZTOROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Május
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek