2016. június 6. hétfő

A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik. De legyen bár prófétálás: el fog töröltetni; legyen nyelveken való szólás: meg fog szűnni; legyen ismeret: el fog töröltetni.

1Kor 13,4-8.

SZERETET

Isten szeretet, és aki a szeretetben marad, az Istenben marad, és Isten is őbenne. (1Jn 4,16)

Az unokaöcsém esküvőjén engem kértek meg, hogy olvassam fel a fenti, olvasásra kijelölt 1Kor-i igeszakasz parafrázisát. Bár polgári szertartás volt, szó volt Istenről. Isten jelen volt, mert a szeretet jelen volt.
Mi, keresztények úgy szerethetjük felebarátainkat, mint magunkat. És ha képesek vagyunk az emberi szeretetet ünnepelni - ami eltörpül Isten szeretete mellett -, mennyivel jobban örülhetünk Isten minden ember iránti, tökéletes szeretetének?
Ez az esküvő emlékeztetett engem arra, mennyire szeret Isten mindnyájunkat. Ő azt akarja, hogy én se csak a családomat szeressem, hanem azokat is, akiket nem találok szeretetre vagy tiszteletre méltónak, akik kívül esnek a komfortzónámon, és azokat is, akiket esetleg ijesztőnek látok. Isten mindenkit szeret, és arra hív, hogy mi is ezt tegyük.

Imádság: Atyánk, add, hogy sugározzon belőlünk a te szereteted. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vigy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól; mert tiéd az ország, a hatalom... Ámen." (Mt 6,9-13)

Kihez kell ma szeretettel fordulnom?
Carol Denereaz (Új-Dél-Wales, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A NEM KERESZTÉNY CSALÁDTAGJAINKÉRT ÉS BARÁTAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Június
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek