2016. június 8. szerda

A testvéri szeretet legyen maradandó. A vendégszeretetről meg ne feledkezzetek, mert ezáltal egyesek - tudtukon kívül - angyalokat vendégeltek meg. Ne feledkezzetek meg a foglyokról, mintha fogolytársaik volnátok; a gyötrődőkről, mint akik magatok is testben vagytok.

Zsid 13,1-3.

ÁLRUHÁS ANGYALOK

Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, a rossz fa sem hozhat jó gyümölcsöt... gyümölcseikről ismeritek meg őket. (Mt 7,18.20)

Frank egy sátorban él a repülőtér mellett. Hatvanhét éves, hajléktalan, és szinte senkivel nem érintkezik. Az emberek kerülik, helyzete és durva külseje miatt. Akik így tesznek, rosszul ítélik meg őt; sajnos régebben én is ezt tettem. De amikor megismertem, rájöttem, hogy nagy szíve van. Gondoskodik egy közelében élő hajléktalan asszonyról és a macskájáról. Eteti a környéken élő mókusokat és madarakat. Lehet, hogy ő valójában egy álruhás angyal. (Zsid 13,2)
Könnyen vonunk le elhamarkodott következtetéseket, és rosszul ítélünk meg másokat, mert a külsőre figyelünk: a ruhájára, beszédére vagy arra, hol él. De Jézus azt tanította, hogy a másik ember jellemét a "gyümölcséről" ismerhetjük meg.
A gyümölcsnek idő kell, hogy kifejlődjön, de idővel meg fogjuk ismerni egymást a gyümölcsről, ami a Szentlélek által nemcsak másokban, de bennünk is terem. Pál apostol felsorolja ezeket: "szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás" (Gal 5,22-23).
Ha szánunk időt arra, hogy megismerjük a körülöttünk élőket, esélyt adunk magunknak, hogy megláthassuk a valódi "gyümölcseiket", és talán felfedezzük a körülöttünk élő álruhás angyalokat.

Imádság: Köszönjük Istenünk azokat az embereket, akik áldást hoznak, és értelmet adnak az életünknek. Ámen.

A Szentlélek mely gyümölcsét kell megteremnem?
Chad McComas (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK A HAJLÉKTALANOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Június
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek