2016. június 10. péntek

Ki az az Apollós, és ki az a Pál? Szolgák csupán, akik által hívővé lettetek; mégpedig ki-ki úgy szolgál, ahogy megadta neki az Úr. Én, Pál ültettem, Apollós öntözte, de a növekedést az Isten adta. Úgyhogy az sem számít, aki ültet, az sem, aki öntöz, hanem csak Isten, aki a növekedést adja. Aki ültet, és aki öntöz: egyek, és mindegyik majd a maga jutalmát kapja fáradozásához méltóan. Mert mi Isten munkatársai vagyunk, ti pedig Isten szántóföldje, Isten épülete vagytok. Az Istentől nekem adott kegyelem szerint, mint bölcs építőmester, alapot vetettem, de más épít rá. Vigyázzon azonban mindenki, hogyan épít rá. Mert más alapot senki sem vethet a meglevőn kívül, amely a Jézus Krisztus.

1Kor 3,5-11.

JÓ ALAP

Mert más alapot senki sem vethet a meglevőn kívül, aki Jézus Krisztus. (1Kor 3,11)

Egy indiai kis faluban, Gujaratban nőttem fel. Elemibe a szüleim egy bentlakásos, keresztény iskolába küldtek. Bár jó oktatásban volt részem, az iskola nem kapott elég támogatást, így soha nem volt elég ennivaló. Egyetlen napra sem emlékszem a négy ott töltött évből, hogy ne éhesen feküdtem volna le.
Visszatekintve, mégis nagyon kedves emlékeim vannak az iskoláról, mert itt ismertem meg az Urat, és az oktatásban jó alapot kaptam a további életemhez.
Mivel nagyon hálás vagyok az iskolában kapott hit magjaiért, elhatároztam, hogy minden évben visszalátogatok, hogy segítsek az ott élő gyermekeken. Megvendégelem őket egy bőséges ebéddel, és egy kis praktikus ajándékot is kapnak. Ebéd után a gyerekek odajönnek hozzám, és átveszik az ajándékokat. Mindegyik megölel, és azt mondja, "Köszönjük, bácsi. Áldja meg az Isten!" Az egyik legnagyobb öröm és áldás az életemben, hogy segíthetek annak az iskolának a gyermekein, ahol a hit első magvait elültették bennem.
A mai igében Pál emlékezteti a korintusiakat, hogy a hit magvait sokféleképpen lehet vetni, de a növekedést Isten adja. Ha könyörületesek vagyunk, és tápláljuk mások hitét, segítünk megvetni a krisztusi alapot a következő nemzedék számára.

Imádság: Istenünk, Atyánk, légy kegyelmes hozzánk, és adj adakozó szívet, hogy segítsünk a nélkülözőknek. Ámen.

Hogyan oszthatom meg ma áldásaimat egy rászorulóval?
Ishwarbhai Hirabhai Dabhi (Gujarat, India)

IMÁDKOZZUNK A BENTLAKÁSOS ISKOLÁK DIÁKJAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Június
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek