2016. június 14. kedd

Én tehát, testvéreim, nem szólhattam hozzátok úgy, mint lelkiekhez, hanem csak úgy, mint testiekhez, mint a Krisztusban kiskorúakhoz. Tejjel tápláltalak titeket, nem kemény eledellel, mert még nem bírtátok volna el. Sőt még most sem bírjátok el, mert még testiek vagytok. Amikor ugyanis irigység és viszálykodás van közöttetek, nem testiek vagytok-e, és nem emberi módon viselkedtek-e? Ha az egyik ezt mondja: "Én Pálé vagyok", a másik pedig azt: "Én Apollósé", nem emberi módon beszéltek-e? Hát ki az az Apollós, és ki az a Pál? Szolgák csupán, akik által hívővé lettetek; mégpedig ki-ki úgy szolgál, ahogy megadta neki az Úr.
Én ültettem, Apollós öntözte, de a növekedést az Isten adta. Úgyhogy az sem számít, aki ültet, az sem, aki öntöz, hanem csak Isten, aki a növekedést adja. Aki ültet, és aki öntöz: egyek, és mindegyik majd a maga jutalmát kapja fáradozásához méltóan. Mert mi Isten munkatársai vagyunk, ti pedig Isten szántóföldje, Isten épülete vagytok.

1Kor 3,1-9.

ISTEN, A NAGY "SAJTKÉSZÍTŐ"

Én ültettem, Apollós öntözött, de Isten adta a növekedést. (1Kor 3,6)

Gyakran nyomasztanak a világ rettenetes problémái, mint az éhség, a háború, az emberi jogokkal való visszaélés, és hogy nem tudok ezeken segíteni. Ó persze, megpróbálok tenni valamit. Pár órányi önkéntes munkát végzek, adok néhány dollárt jótékony célokra; de ezeket annyira kevésnek érzem. Szeretnék ettől többet tenni. Bárcsak orvosolhatnám a világ bajait!
Mostanában láttam egy filmet a tévében egy férfiről, aki birkákat tart, és arra szánta az életét, hogy a juhtejből kézi készítésű sajtokat állít elő. Fáradságos munka, erős karokra és nagy türelemre van szükség hozzá. A történet elgondolkodtatott. A sajtkészítéshez szükség van a juhokra, akik adják a nyersanyagot: a tejet. A sajtkészítő mester pedig az, aki átalakítja a tejet, létrehozva egy nagyszerű terméket. Folyamatosan működtetni kell a tejüzemet, hogy a sok juhot megfejjék, és minden egyes juh értékes.
A hívők hasonlatosak azokhoz a juhokhoz. Hittel teli életet élhetünk a legelőnkön, és összpontosíthatunk arra, hogy előállítsuk az egyszerű alapanyagot: mutassuk Isten szeretetét a körülöttünk lévőknek. Isten pedig a mester, aki átalakítja erőfeszítéseinket a világ tényleges megváltoztatására.

Imádság: Urunk, segíts meglátnunk, ha jelentéktelennek is tűnnek törekvéseink, szükségesek országod építéséhez. Ámen.

Isten a csekély erőfeszítéseimet a világ javára tudja fordítani.
Jennifer Oxley (Washington, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÖNKÉNTESEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Június
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek