2016. június 17. péntek

Szenved-e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van-e valakinek? Énekeljen dicséretet! Beteg-e valaki közöttetek? Hívassa magához a gyülekezet véneit, hogy imádkozzanak érte, és kenjék meg olajjal az Úr nevében. És a hitből fakadó imádság megszabadítja a szenvedőt, az Úr felsegíti őt, sőt ha bűnt követett is el, bocsánatot nyer. Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének. Illés ugyanolyan ember volt, mint mi, és amikor buzgón imádkozott azért, hogy ne legyen eső, nem is volt eső a földön három évig és hat hónapig. Aztán ismét imádkozott, és az ég esőt adott, és a föld meghozta termését.

Jak 5,13-18.

EGY IBOLYA TANÍTÁSA

Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének. (Jak 5,16)

Miután hazaértem hosszú nyaralásomból, visszakaptam afrikai ibolyáimat egyik barátomtól. A négy növényből három csodálatos lila virágokban pompázott, szép sötétzöld levelekkel. A negyediken puha, sárgás levelek voltak, de bimbót nem hozott. Meglepődtem, de akkor visszaemlékeztem, hogy az elmúlt két év során sem láttam egyetlen bimbót azon a növényen.
Türelmesen öntöztem tovább az összes ibolyámat, a negyediket is. Fokozatosan levelei a tiszta sárgából sárgás-zöld árnyalatba fordultak, de virágot nem hozott. Végül egy apró lila virágocska jelent meg rajta. Úgy tűnt, mintha a nagy levelek takarásából csak arra várna, hogy felfedezzék. Aztán még több bimbó bukkant fel a most már zöld levelek közül. Örömöm napról napra nőtt, amint újabb és újabb virágokat láttam meg.
Micsoda lelki tanításról gondoskodott ez a kicsiny és szívós növény! Isten velünk van, még ha a legkevésbé is számítunk rá. Türelem, állhatatosság, hit és imádság áldásokat hoznak számunkra. Hányan megtapasztaltuk, hogy imádságunk meghallgattatott, amikor már a reményt is feladtuk. Lehet, hogy emberek vagy helyzetek, amikkel találkozunk, épp választ adnak imádságainkra. Amint a váratlan bimbó, a hasonló helyzetek is arra emlékeztetnek, hogy Isten munkálkodik az életünkben.

Imádság: Urunk, segíts reményünket és bizalmunkat beléd vetni. Köszönjük közelséged és szereteted áldását. Ámen.

Isten imára adott válaszai felülmúlnak minden elképzelést.
Linda Kinde (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKINEK REMÉNYRE VAN SZÜKSÉGE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Június
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek