2016. június 19. vasárnap

"Amikor imádkoztok, ne legyetek olyanok, mint a képmutatók, akik szeretnek a zsinagógákban és az utcasarkokon megállva imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony, mondom néktek: megkapták jutalmukat. Te pedig amikor imádkozol, menj be a belső szobádba, és ajtódat bezárva imádkozzál Atyádhoz titokban; Atyád pedig, aki látja, amit titokban teszel, megfizet neked." "Amikor pedig imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok, akik azt gondolják, hogy bőbeszédűségükért hallgattatnak meg. Ne legyetek tehát hozzájuk hasonlók, mert tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt még kérnétek tőle."
"Ti tehát így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved,
jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is;
mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma,
és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek;
és ne vigy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól; mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen."
"Mert ha az embereknek megbocsátjátok vétkeiket, nektek is megbocsát mennyei Atyátok. Ha pedig nem bocsátotok meg az embereknek, Atyátok sem bocsátja meg a ti vétkeiteket."

Mt 6,5-15.

EGYÜTT FUTVA ISTENNEL

Amikor imádkozol, menj be a belső szobádba, és ajtódat bezárva imádkozzál Atyádhoz, aki rejtve van; a te Atyád pedig, aki látja, amit titokban teszel, megjutalmaz majd téged. (Mt 6,6)

Futó vagyok, aki az elmúlt negyven év során minden egyes napon futásommal köszöntöttem a reggelt. Többen azt kérdezték tőlem, hogy fülhallgatóval futok-e. De nem. Úgy találtam, hogy jobban tudok Istennel beszélgetni, ha nem zavarnak mindenféle hangok.
Ezek a reggeli futások egyfajta imaszobává váltak számomra, és nagyon hálás vagyok Istennek ezért a csendes időért. Ez a környezet szent hely számomra.
Az Istennel való beszélgetéseim a családtagokért és a barátok szükségeiért való imádságoktól kezdve az isteni vezetésért és irányításért való könyörgésig széles skálán mozognak. Isten mindig figyel rám, ahogy a hajnal ébredez körülöttem. Néha a válaszok és az eredmények gyorsan érkeznek, másokra még várnom kell, egyesekre pedig az örökéletben kapok majd feleletet.
Saját imádságaimon át értettem meg, hogy ezek annyira egyediek, amilyen egyedinek Isten teremtett bennünket.

Imádság: Urunk, hálásak vagyunk, hogy mindenhol és mindenkor imádságra csendesedhetünk el. Bárcsak hűségesek maradnánk a veled töltött csendes idők megélésében! Ámen.

Hol van az én imaszobám?
Colleen Forshee (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK A FUTÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Június
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek