2016. június 21. kedd

Amikor a farizeusok meghallották, hogy a szadduceusokat elnémította, köréje gyűltek. Egyikük pedig, egy törvénytudó, kísérteni akarta őt, és megkérdezte tőle: "Mester, melyik a nagy parancsolat a törvényben?" Jézus így válaszolt: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és a nagy parancsolat. A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták."

Mt 22,34-40.

A DOLOG LÉNYEGE

Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. (Mt 22,37)

Sok évvel ezelőtt karácsony táján elmentem a fiammal és a családjával megnézni a "Fények Fesztiválját", ami egy gyönyörű karácsonyi dekoráció kiállítás. Amikor a hatéves unokáim meglátták a fényeket, egyikük megkérdezte: "Kíváncsi vagyok, vajon Jézus mit kér szülinapi ajándéknak?"
Ikertestvére gyorsan rávágta: "Jack, Jézus nem akar ajándékot. Csak azt akarja, hogy szeressük."
Leesett az állam csodálkozásomban ettől a kijelentéstől. Eszembe jutott az összes tudományos teológiai könyv, amit olvastam, de egyik sem közelítette meg a gyermek egyszerű kijelentésének mély mondanivalóját.
Fontos, hogy keresztényként tisztában legyünk a hitünk fontos tanaival, hogy válaszolni tudjunk azoknak, akik megkérdezik: miért hiszünk. De amikor Jézus imádásáról van szó, az unokámnak igaza van. Jézust nem a munkánk, a tudásunk, a rituáléink vagy ajándékaink érdeklik. Ő a szeretetünket akarja.

Imádság: Szeretet Istene, köszönjük Fiad ajándékát. Segíts, hogy életünkkel ki tudjuk mutatni szeretetünket feléd. Ámen.

A szeretet a legnagyobb ajándék, amit felkínálhatunk Jézusnak és felebarátainknak.
Dewitt Watson (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYERMEKEKÉRT, AKIK A HITTEL ISMERKEDNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Június
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek