2016. június 23. csütörtök

Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!
Tudok szűkölködni és tudok bővölködni is, egészen be vagyok avatva mindenbe, jóllakásba és éhezésbe, a bővölködésbe és a nélkülözésbe egyaránt. Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem.

Fil 4,6-8.12-13.

FÉLELMETES?

Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítelek, meg is segítelek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak. (Ézs 41,10)

Amikor hétéves voltam, féltem a sötéttől. Ha fel kellett kelnem éjszaka, a párnát a szemem elé tartva mentem a folyosón. Egyik éjszaka elszámítottam a lépést, és legurultam a lépcsőn. Ezután többé nem tartottam a párnát a szemem elé.
Felnőttként másfajta félelmekkel nézek szembe: elveszíteni valakit, akit szeretek vagy valaki betör az otthonomba éjjel. Mégis, az írásokban Isten azt mondja, "Ne félj, mert én veled vagyok." Ez a biztosíték választást ad a kezembe. A "szemem elé tarthatom a párnát", és nem tapasztalom meg a bátorság és béke élményét, amit Isten kínál. Vagy szembenézek a félelmeimmel és bízom Isten segítségében. Észrevettem, hogy felemelő bibliai versek ismételgetése segít bízni Istenben, és felülkerekedni a félelmeimen. Olyan versek segítenek, mint pl. "Mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít engem." (Fil 4,13) vagy "Békében fekszem le, és el is alszom, mert csak te adod meg, Uram, hogy biztonságban élhessek!" (Zsolt 4,9)
Ha bízunk Istenben és imádjuk őt, a félelmeink eltűnnek, és meglátjuk Isten megtartó gondoskodását.

Imádság: Drága Atyánk! Amikor félünk, segíts hozzád fordulnunk hitben és bizalomban. Ámen.

Bízom abban, hogy Isten velem van.
Carole Harmon (Idaho, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ IJESZTŐ HELYZETBEN LÉVŐ GYEREKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Június
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek