2016. június 24. péntek

Ezt mondja az ÚR: Majd ha eltelik a babiloni hetven esztendő, akkor gondom lesz rátok, és valóra váltom azt a jó szót, hogy visszahozlak benneteket erre a helyre. Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az ÚR -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek. Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket.

Jer 29,10-12.

AZ ELŐTTÜNK LÉVŐ ÚT

Így szól az Úr: Álljatok ki az utakra, és nézzetek szét, kérdezősködjetek az ősi ösvények után, melyik a jó út, és azon járjatok, akkor nyugalmat találtok lelketeknek! (Jer 6,16)

A Carolina Thread Trail (túravonal hálózat) egy szakasza az észak-karolinai Iredell megye tájain halad át. Ahogy egy tavaszi reggel sétáltam az ösvényen, figyeltem Istenre, és néztem az ő teremtett világát. Madarak énekeltek, mókusok szaladtak fel a fára, és szarvasok szökkentek a szemem előtt. Az ösvényt a legkülönfélébb virágok díszítették. A páfrányok lassan nyitogatták kedves leveleiket, és a sekélyvizű patak kecsesen folyt át a sziklákon.
Egyedül lévén, volt időm végiggondolni az elmúlt harminc évemet tűzoltóként. Friss nyugdíjasként kerestem, hogy merre tovább. Imádkoztam: Istenem, hol akarsz látni? Hogyan szolgálhatlak most téged? Melyik utat válasszam? A vadon látványa és hangjai megadták nekem a választ, hiszem, hogy Isten ihletésére: "Járj azon az úton, amelyet eléd adok."
Isten a Biblián keresztül jelzéseket ad, hogy merre haladjunk az életünkben. Vezetése jöhet más úton is: egy barát bátorító szavában, egy munkatárs figyelmeztetésében vagy más találkozásokban. Isten oda helyez minket, ahol lennünk kell. Biztosak lehetünk abban, hogy Istennek terve van velünk, és társunk lesz végig az úton.

Imádság: Atyánk, köszönjük, hogy az élet útján velünk jársz. Ámen.

Isten olyan útbaigazítást ad, amire szükségem van.
David L. Bullins (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A NYUGDÍJ ELŐTT ÁLLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Június
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek