2016. június 25. szombat

Amikor meghallotta Jób három barátja, hogy mennyi baj érte őt, eljöttek a lakóhelyükről: a témáni Elifáz, a súahi Bildád és a naamái Cófár. Megállapodtak egymással, hogy elmennek hozzá, és részvéttel vigasztalják őt. Amint azonban messziről megpillantották, alig ismertek rá. Hangosan sírni kezdtek, megszaggatták köntösüket, és port szórtak a fejükre. És mellette ültek a földön hét nap és hét éjjel; de egyik sem szólt hozzá egy szót sem, mert látták, hogy milyen nagy a fájdalma.

Jób 2,11-13.

BARÁTSÁG

"Baráti szeretetre van szüksége a szenvedőnek, ha elhagyta is a Mindenható félelmét." Az angol nyelvű Biblia szerinti fordítás: "Aki visszatartja a kedvességet a barátjától, elhagyja a Mindenható félelmét." (Jób 6,14)

Amikor Jób szenvedett, három barátja eljött megvigasztalni. Nehéz volt nekik ott lenni vele, de hét napon keresztül támogatták őt, pusztán a jelenlétükkel. Együttérzésüket és igaz barátságukat bizonyítja a tény, hogy a szükség idején megjelentek. De ha továbbolvassuk a történetet, azt látjuk, hogy ezek a barátok végül vádolók lettek. Miután Jób megtörte a csendet, a barátai keményen kezdtek beszélni vele. Ekkor fordult a barátság teherré Jób számára.
A bajba jutottak vigasztalásáról sokat tanulhatunk Jób barátaitól, jót és rosszat egyaránt. Aggódtak érte. Talán saját vigasztalanságuk miatt lekicsinyelték és próbálták kimagyarázni Jób fájdalmát. Isten arra hív bennünket, hogy jó barátai legyünk a szenvedőknek. Ha valaki szenved, meghallgathatjuk, és bízhatunk abban, hogy néma jelenlétünk is elég lehet.

Imádság: Köszönöm Uram a barátságodat. Segíts, hogy barátja lehessek a szenvedőknek! Ámen.

Hogyan nyújthatok támaszt egy szenvedőnek?
Geraldine Nicholas (Alberta, Kanada)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKINEK JÓ BARÁTRA VAN SZÜKSÉGE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Június
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek