2016. június 27. hétfő

Az ÚR pedig azt mondta: Megláttam népem nyomorúságát Egyiptomban, és meghallottam kiáltozásukat a sanyargatók miatt, mert ismerem fájdalmukat. Le is szállok, hogy kimentsem őket Egyiptom hatalmából és elvigyem őket arról a földről egy jó és tágas földre, tejjel és mézzel folyó földre: a kánaáni, a hettita, az emóri, a perizzi, a hivvi és jebúszi nép helyére.

2Móz 3,7-8.

NEM VÁRT SEGÍTSÉG

Boldog az, akinek Jákób Istene a segítsége, és Istenében, az Úrban van a reménysége. (Zsolt 146,5)

Az izraeliták négyszáz éven át rabszolgák voltak Egyiptomban. Emberi szempontból reménytelennek tűnt a helyzetük, de Isten elküldte Mózest, hogy hirdesse Isten hatalmát és aggódását népe iránt. Isten nem várt tettei átformálták a látszólag reménytelen helyzetet.
Amikor Jézust kivégezték, követői szétszóródtak, attól tartva, hogy ugyanarra a sorsra juthatnak, mint ő. A Jézusban lelt reménysugár meghalt, amikor a tanítványok látták őt a golgotai kereszten. Isten felfoghatatlan hatalma azonban ismét átfordította a kétségbeesést. Krisztus feltámadása a soha el nem múló remény lángját gyújtotta meg.
Néha saját élethelyzeteink és a bennünket körülvevő világ hírei miatt kétségbe eshetünk, de Isten hatalmas tettei a látszólag reménytelen helyzetekben is képesek áttörést hozni. Hittel és imádsággal hívhatjuk szerető Istenünket, hogy lépjen be az életünkbe, és adjon még egyszer reményt.

Imádság: Drága Istenünk, neked semmi sem lehetetlen. Amikor elérünk képzeletünk és erőnk határához, adj nekünk bátorságot kilépni az ismeretlenbe, bízva abban, hogy te segítesz. Ámen.

Ha nem látjuk a kiutat, Isten nem várt módon nyújt segítséget.
Richard Woodard (Washington D.C., USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK LÁTSZÓLAG REMÉNYTELEN HELYZETTEL NÉZNEK SZEMBE.

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Június
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek