2016. július 8. péntek

Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek akkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett - a gyalázattal nem törődve - vállalta a keresztet, és az Isten trónjának a jobbjára ült. Gondoljatok rá, aki ilyen ellene irányuló támadást szenvedett el a bűnösöktől, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek.

Zsid 12,1-3.

MEGFUTNI A PÁLYÁT

Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére... hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek. (Zsid 12,2-3)

Íróként a visszautasított írások a karrierem részét képezik. Az egyik sokat próbált író mondta egyszer: "Ha van már elég visszautasított írásod, mellyel kitapétázhatod a szobádat, akkor már igazi író vagy." A közvélekedés az, hogy az "igazi" író nem adja fel, hanem kitart. Az igazi író megfutja a pályát.
Így vagyunk mi is, akik arra hívattunk el, hogy kitartsunk a hitben. A Zsid 12,1 azt mondja, hogy mivel a bizonyságoknak fellege vesz körül minket, tegyünk le minden terhet és megkörnyékező bűnt, és fussuk meg az előttünk lévő pályát. Ezek a bizonyságok lehetnek a hithősök, akikről a Zsid 11 beszél. Ismerve életüket, hogy ők leküzdötték az akadályokat, és megtartották Istenbe vetett hitüket, segíthet, hogy ne fáradjunk meg, és ne csüggedjünk el. Bár gyakran akadályba ütközünk, és megkísért a gondolat, hogy feladjuk, szeretnénk elvégezni feladatunkat, és betölteni az Istentől kapott küldetésünket.
Saját erőnkből nem győzhetjük le a csüggedést, és nem lehetünk mindvégig kitartóak. De felnézhetünk Jézusra, és emlékezhetünk arra, amit megismertünk felőle a Bibliában, a gyülekezetben, és bizalmunk lehet őbenne. Ha így teszünk, Jézus megerősít és vezet, hogy elvégezhessük a ránk bízott munkát.

Imádság: Köszönjük Jézusunk, hogy bátorítasz, és erőt adsz, hogy megfuthassuk az előttünk lévő pályát. Ámen.

Ha Jézusra tekintünk, ő erőt ad a kitartáshoz.
Judith Vander Wege (Iowa, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK HAMAR ELCSÜGGEDNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Július
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek