2016. július 14. csütörtök

Jézus ezután nyomban kényszerítette tanítványait, hogy szálljanak hajóba, és menjenek át előtte a túlsó partra, amíg ő elbocsátja a sokaságot. De miután elbocsátotta a sokaságot, felment a hegyre magánosan imádkozni. Amikor beesteledett, egyedül volt ott. A hajó pedig már messze eltávolodott a parttól, és a hullámok között hányódott, mert ellenszél volt. A negyedik éjszakai őrváltáskor odament hozzájuk Jézus a tengeren járva. Amikor a tanítványok meglátták, hogy a tengeren jár, megrettentek, azt mondták, hogy kísértet, és ijedtükben felkiáltottak. De Jézus azonnal megszólította őket, és ezt mondta: "Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!" Péter ekkor így szólt hozzá: "Uram, ha te vagy, parancsold meg, hogy menjek oda hozzád a vizen." Mire ő így szólt: "Jöjj!" Péter erre kiszállt a hajóból, elindult a vizen, és Jézus felé ment. Amikor azonban az erős szélre figyelt, megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: "URam, ments meg!" Jézus azonnal kinyújtotta a kezét, megragadta őt, és ezt mondta neki: "Kicsinyhitű, miért kételkedtél?" És amint beszálltak a hajóba, elült a szél. A hajóban levők pedig leborultak előtte, és ezt mondták: "Valóban Isten Fia vagy!"

Mt 14,22-33.

VÍZEN JÁRÁS

Péter így válaszolt: Uram, ha te vagy az, parancsold meg, hogy odamenjek hozzád a vízen! Jézus így szólt: Jöjj! (Mt 14,28-29)

Sohasem voltam jó úszó. Az óceánban félek az észrevehetetlen sodrástól, de tapasztalatból tudom, hogy csak kifáraszt, ha árral szemben úszom. Az óceán békés és élvezhető lesz, amikor megérzem, merre visz a sodrás és engedem, hogy vigyen abba az irányba, ahol fokozatosan elérem a partot.
Ugyanez igaz Isten akaratára. Lehetnek időszakaink, amikor kínlódunk, és nem érezzük, hogy Isten merre vezet bennünket. A mai történet olvasásakor mindig megdöbbent a tény, hogy a tanítványok maguk küszködtek a 4. éjszakai őrváltásig - 12 óráig -, mielőtt látták, hogy Jézus megközelíti őket. Életem sok viharára emlékeztet ez engem, amikor látszólag egyedül küzdöttem, anélkül, hogy bizalmamat és meggyőződésemet az Úrba vetettem volna. Amikor az Úrhoz fordultam, akkor eljött a béke, gyakran sokkal hamarabb, minthogy a vihar abbamaradt volna.
Péterhez hasonlóan mi is az Úrhoz folyamodhatunk segítségért. Lehet, hogy várnunk kell, de a béke eljön, amikor hozzá fordulunk. Ahogy Jézus segített Péternek a vízen, Jézus felénk is kinyúl, és felemel, ha kétségbeesünk.

Imádság: Drága Istenünk, segítőnk! Emlékeztess bennünket, hogy hozzád forduljunk, amikor nehézségekkel és viharokkal szembesülünk, és adj nekünk békességet! Ámen.

Jézus átsegít az élet viharain.
Mark H. Anderson (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉLETMENTŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Július
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek