2016. július 16. szombat

A tizenegy tanítvány pedig elment Galileába arra a hegyre, ahova Jézus rendelte őket. Amikor meglátták őt, leborultak előtte, pedig kétségek fogták el őket. Jézus hozzájuk lépett, és így szólt: "Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig."

Mt 28,16-20.

MOBIL KERESZTÉNYSÉG

Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. (Mt 28,19-20)

Jamaicában több az egy főre jutó mobiltelefonok száma, mint más országokban, habár komoly gazdasági problémákkal küzdünk. Az emberek hisznek a kapcsolatokban, és készek a mobiljukkal perceket beszélni, hogy fenntartsák a kapcsolataikat.
Egyik vasárnap egy laikus prédikátor a vezetékes és mobil telefon analógiáját hozta föl. Azt állította, hogy sokunk csak vezetékes keresztény, vagyis a hitünket csak az otthonunkon belül éljük meg. A mobil viszont mindenhová vihető. Sokféle módon lehet általa kapcsolatot teremteni másokkal. El tudjuk vinni a munkába, az iskolába, a boltba, bárhova. Jézus pont ezt várja tőlünk, hogy mobilak legyünk, és megosszuk hitünket mindenkivel, mindenhol.
Jézus sokfelé utazott, tanította és bátorította azokat, akikkel találkozott, hogy szeressék egymást. Ha egy helyben maradt volna, akkor az evangélium talán nem jutott volna el a szükségben lévőkhöz. Igyekezzünk mindannyian mobil keresztények lenni, és terjesszük Isten igéjét bárhol, ahol járunk!

Imádság: Istenünk, segíts megosztani szeretetünket mindenkivel, akivel találkozunk, akárhová megyünk! Ámen.

Helyhez kötött vagy mobil keresztény vagyok?
Leila Vaughn (Jamaica)

IMÁDKOZZUNK A LAIKUS PRÉDIKÁTOTOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Július
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek