2016. július 20. szerda

Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt.
Megvan az ideje a születésnek, és megvan az ideje a meghalásnak. Megvan az ideje az ültetésnek, és megvan az ideje az ültetvény kitépésének.
Megvan az ideje az ölésnek, és megvan az ideje a gyógyításnak. Megvan az ideje a rombolásnak, és megvan az ideje az építésnek.
Megvan az ideje a sírásnak, és megvan az ideje a nevetésnek. Megvan az ideje a gyásznak, és megvan az ideje a táncnak.
Megvan az ideje a kövek szétszórásának, és megvan az ideje a kövek összerakásának. Megvan az ideje az ölelésnek, és megvan az ideje az öleléstől való tartózkodásnak.
Megvan az ideje a megkeresésnek, és megvan az ideje az elvesztésnek. Megvan az ideje a megőrzésnek, és megvan az ideje az eldobásnak.
Megvan az ideje az eltépésnek, és megvan az ideje a megvarrásnak. Megvan az ideje a hallgatásnak, és megvan az ideje a beszédnek.
Megvan az ideje a szeretetnek, és megvan az ideje a gyűlöletnek. Megvan az ideje a háborúnak, és megvan az ideje a békének.

Préd 3,1-8.

MINDEN NAP KÜLÖNLEGES

Te pedig gyászomat örömre fordítottad, leoldoztad gyászruhámat, és örömbe öltöztettél. (Zsolt 30,12)

Néhány éve lecseréltem szakadozott Bibliámat egy újra, és úgy döntöttem, hogy kipróbálok valami újat. Minden nap, amikor elolvastam a Csendes Percekben megjelölt igerészt, odaírtam a dátumot a Bibliám margójára az ige mellé. Ha az a rész sokat jelentett vagy segített, akkor a legfontosabb igét alá is húztam.
Öt év elteltével látom, hogy többször is elolvastam ugyanazt az igét. Amikor újra olvasok egy részt, visszaemlékszem azokra az eseményekre, amelyek akkor történtek. Néhány közülük a kisfiam születése előtti időre esik. Más események a babával otthon töltött időben egy súlyos betegség alatt, míg megint mások az aggódás és stressz idején történtek.
Szeretek visszagondolni a csúcsokra és a mélypontokra az életemben, mert tudom, hogy Isten mindvégig megtartott. Az életem szakaszai változtak, más dolgok foglalkoztatnak, és ez meghatározza, mi fontos egy-egy olvasmányban. Bármin mentem is keresztül azokban az időkben, üzenetet és erőt nyertem az igéből. Hálás vagyok, hogy szava rendelkezésemre áll. Áldást jelent életem minden szakaszában.
Akár boldogok vagyunk, akár szomorúak, hálásak vagy aggódunk, betegek, vagy békében élünk, Isten szól hozzánk.

Imádság: Köszönjük, Istenünk, hogy szólsz hozzánk igédben. Segíts, hogy értékelni tudjuk vezetésedet életünkben! Ámen.

A múltunk reményt ad, hogy Isten áldásai jönnek a jövőben.
Marney White (Connecticut, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚJ MÓDON KEZDIK OLVASNI A BIBLIÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Július
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek