2016. július 21. csütörtök

Amikor a Galileai-tenger partján járt Jézus, meglátott két testvért, Simont, akit Péternek hívtak, és testvérét, Andrást, amint hálójukat a tengerbe vetették, mivel halászok voltak. Így szólt hozzájuk: "Jöjjetek utánam, és én emberhalászokká teszlek titeket." Ők pedig azonnal otthagyták hálóikat, és követték őt. Miután tovább ment onnan, meglátott két másik testvért, Jakabot, a Zebedeus fiát és testvérét, Jánost, amint a hajóban atyjukkal, Zebedeussal együtt rendezték hálóikat, és őket is elhívta. Ők pedig azonnal otthagyták a hajót és atyjukat, és követték őt.

Mt 4,18-22.

ÚJRAKEZDÉS

Jézus így szólt hozzájuk: Jöjjetek utánam, és én emberhalászokká teszlek titeket. (Mt 4,19)

Minden újrakezdésnél, legyen az akár egy új karrier vagy egy új életmód kezdete, nagyon sok időt és figyelmet kell fordítanunk arra, hogy sikeresek legyünk.
Jézus Krisztus mindenkinek egy új kezdetet ajánl azzal a különleges meghívással, hogy hagyjuk hátra a világi dolgokat, és kövessük őt. Jézus ugyanezt a meghívást intézte első tanítványaihoz, Simonhoz és Andráshoz, akik halászok voltak. "Jöjjetek utánam, és én emberhalászokká teszlek titeket."
Emlékszem, annak idején az Úr engem is hasonló módon hívott el. Rájöttem, hogy nem tudom egyedül irányítani életemet, szükségem van egy hűséges társra, aki jóban és rosszban mellettem áll. Ez akkor történt, amikor diákjaim meghívtak otthonukba, és beszéltek nekem Jézusról, arról a társról, akire annyira szükségem volt. Ettől kezdve időmet, figyelmemet és energiámat Isten országának szenteltem. Megpróbálom megosztani az Isten szeretetéről szóló jó hírt mindazokkal, akiknek nagyon nagy szükségük van rá.
Krisztussal együtt új helyeken vethetjük ki hálóinkat, és teljes odaszánással engedelmeskedhetünk elhívásunknak, hogy szeretetben és könyörületben igazi emberhalászok lehessünk.

Imádság: Istenünk, tégy bennünket igazi tanítványokká! Taníts, hogy életünket néped javára szentelhessük! Köszönjük, hogy meghívtál a te országodba. Ámen.

Az új élet Krisztusban új odaszánást jelent.
Ratna Chapagain (Katmandu, Nepál)

IMÁDKOZZUNK AZ ÚJRAKEZDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Július
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek