2016. július 31. vasárnap

Szenved-e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van-e valakinek? Énekeljen dicséretet! Beteg-e valaki közöttetek? Hívassa magához a gyülekezet véneit, hogy imádkozzanak érte, és kenjék meg olajjal az Úr nevében. És a hitből fakadó imádság megszabadítja a szenvedőt, az Úr felsegíti őt, sőt ha bűnt követett is el, bocsánatot nyer. Valljátok meg azért egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének. Illés ugyanolyan ember volt, mint mi, és amikor buzgón imádkozott azért, hogy ne legyen eső, nem is volt eső a földön három évig és hat hónapig. Aztán ismét imádkozott, és az ég esőt adott, és a föld meghozta termését.

Jak 5,13-18.

EGY AJTÓ BEZÁRUL

Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra. (1Thessz 5,16-18)

Doris barátnőmnél, aki festőművész, Parkinson-kórt diagnosztizáltak. Nagyon elbátortalanodott, és a városunk is vele együtt sírt. Többé nem volt képes arra, hogy nyilvános kiállításokat tartson a csodás portréival és vízesésekről, naplementéről készült gyönyörű festményeivel. Elkeseredettségében így kiáltott: "Istenem, mi haszna van belőlem bárkinek is?" Egy héten belül a helyi főiskoláról felkérés érkezett, hogy tanítson Doris festőket. A diákok ragyogóan teljesítettek az ő szakavatott instrukciói mellett, és a dékán arra kérte, hogy térjen vissza a következő félévben is.
A Szentírás arra hív minket, hogy életünk minden részletével kapcsolatban imádkozzunk: a szenvedések, örömök, konfliktusok között, akár még az időjárással kapcsolatban is. Isten hall minket, és megválaszolja az imáinkat. Ritkán teszi ezt kiszámítható módon, de Istennek mindig megvan a válasza. Milyen hálásak lehetünk Istennek, aki legalább annyira törődik a mi kihívásainkkal és győzelmeinkkel, mint mi magunk!

Imádság: Ó, Istenünk, légy kegyelmes hozzánk, hogy elfogadjuk az új lehetőségeket! Ámen.

Isten gyakran váratlan módon válaszol az imáinkra.
Barbara Christwitz (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK A PARKINSON-KÓRBAN SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Július
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek