2016. augusztus 1. hétfő

Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra. Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk, mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.

2Kor 4,16-18.

BELÜLRŐL KIFELÉ

Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, és az erős lelket újítsd meg bennem! (Zsolt 51,12)

A hangszerek világában a harsona meleg, telt hangja összehasonlíthatatlan a többivel, - persze csak az én véleményem szerint. Figyelmesen gondozva a harsona egy életen át hangszer marad. Nemrégiben hozzám került egy elhanyagolt darab, amelyen vörös rozsdafolt jelezte, hogy elkezdődött a korrózió, ami teljesen elemészti a rezet belülről indulva. Amikor a rozsda már a felszínre tör, a harsonát ki kell dobni, mert a sérülés nem javítható.
Bár az ember nem tud rozsdásodni, testünket mégis különféle betegség érheti, és előbb vagy utóbb mindnyájan rájövünk, milyen sérülékeny a testünk. Pál apostol azonban azt mondja, hogyha a testünk megromlik is, lelkünk folyamatosan megújul. A Biblia olvasása, a mindennapi imádság, az Istennek tetsző élet iránti vágy által gondozzuk hitünket és engedelmességünket. Amikor lelkünket tápláljuk, örök életet találhatunk. Ha elhanyagoljuk lelkünket, sérülhet a világ hatására.
Egy rozsdás harsona számára nincs remény. De amikor a lelkünk "berozsdásodik", nem kell kétségbeesnünk. Isten bűnbocsánatot ígér, ha töredelmesen megvalljuk bűneinket. Isten helyre tudja állítani lelkünket, és megújít minket (1Jn 1,9).

Imádság: Urunk! Köszönjük kegyelmedet, szeretetedet. Segíts gondozni a lelkünket, és naponta időt tölteni veled! Ámen.

Isten megújítja lelkemet minden nap.
Jacob Schneider (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK A ZENÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek