2016. augusztus 6. szombat

Jézus arról is mondott nekik példázatot, hogy mindenkor imádkozniuk kell, és nem szabad belefáradniuk. Ezt mondta: "Az egyik városban volt egy bíró, aki az Istent nem félte, az embereket pedig nem becsülte. Élt abban a városban egy özvegyasszony is, aki gyakran elment hozzá, és azt kérte tőle: Szolgáltass nekem igazságot ellenfelemmel szemben. Az egy ideig nem volt rá hajlandó, de azután azt mondta magában: Ha nem is félem az Istent, és az embereket sem becsülöm, mégis, mivel terhemre van ez az özvegyasszony, igazságot szolgáltatok neki, hogy ne járjon ide, és ne zaklasson engem vég nélkül." Azután így szólt az Úr: "Halljátok, mit mond a hamis bíró! Vajon az Isten nem szolgáltat-e igazságot választottainak, akik éjjel-nappal kiáltanak hozzá? És várakoztatja-e őket? Mondom nektek, hogy igazságot szolgáltat nekik hamarosan. De amikor eljön az Emberfia, vajon talál-e hitet a földön?"

Lk 18,1-8.

BUZGÓ IMÁDSÁG

Minden imádságotokban és könyörgésetekben imádkozzatok mindenkor a Lélek által, és legyetek éberek, teljes állhatatossággal könyörögve valamennyi szentért. (Ef 6,18)

Egy tüdőgyulladásnak köszönhetően édesanyám állapota napról napra romlott. Minden este felkészültünk a legrosszabbra. Végigköhögte az éjszakát, köhögése mélyről jövő és rémisztő volt. Három éven keresztül figyeltem, hogyan gyötri minden egyes nap a köhögés, és azon tűnődtem, vajon miért szenvednek a jó emberek. Sok kórházban járt, és sokfajta gyógyszert kapott, de sajnos, a helyzetet súlyosbította, hogy hepatitisze, magas vérnyomása és cukorbetegsége is volt.
Ámulatba ejtett, ahogy édesanyám viszonyult a helyzetéhez. Ahelyett, hogy panaszkodott volna, kitartóan imádkozott. Minden éjjel, amikor a kínzó köhögés elleni csatáját vívta, gyógyulásért könyörgött Istenhez, míg el nem érkezett a gyógyulás napja.
Nagyon megerősített minket az ő felépülése, és hogy láthattuk, milyen nagy ereje van az imádságnak. Már négy év telt el azóta, és nem tért vissza a betegség. Azóta is nyugodtan tud aludni, nem köhög, és örül annak, amit Isten tett érte.
Pál a fent idézett versben emlékeztet arra, hogy kitartóan imádkozzunk. Ha betegség vagy más körülmények gyötörnek is, ha állhatatosan imádkozunk, Isten meghallgatja imáinkat, és körülvesz minket szeretetével.

Imádság: Betegek gyógyítója, szítsd fel bennünk a lángot, hogy kitartóan imádkozzunk a betegekért! Ámen.

Kitartó leszek az imádságban.
Nwakuche Emeka (Lagos, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK A SÚLYOS BETEGSÉGBEN SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek