2016. augusztus 7. vasárnap

De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!
Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg.
Mert én, az ÚR, vagyok a te Istened, Izráel Szentje, a te szabadítód! Kárpótlásul adom érted Egyiptomot, Etiópiát és Szebát adom helyetted.
Mivel drágának tartalak, és becsesnek, mivel szeretlek, azért embereket adok helyetted, életedért nemzeteket.
Ne félj, mert én veled vagyok! Napkeletről visszahozom gyermekeidet, és napnyugatról összegyűjtelek.
Ezt mondom északnak: Add ide! - és délnek: Ne tartsd fogva! Hozd ide fiaimat a messzeségből, leányaimat a föld végéről,

Ézs 43,1-6.

KIVÁLASZTVA

Ti azonban választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet vagytok, hogy hirdessétek nagy tetteit annak, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket. (1Pt 2,9)

Lisát választjuk! Mi Debbiet szeretnénk! Susan! Janice! Egymás után mondták a neveket, két csapatra bontva az osztályt. Mosolygó lányok futottak egyik vagy másik oldalra, izgatottan nevetgélve és tapsolva. Csak én nem. Én minden sportban ügyetlen voltam. Mivel ügyetlenségem szétszórtságommal is párosult, képtelen voltam a játékra összpontosítani, így mindig az utolsók között választottak be a csapatba.
Ahogy ott álltam egyedül, várva, hogy mondják a nevemet, a percek óráknak tűntek. Vágytam arra, hogy befogadjanak. Amikor végeztem a középiskolában, egyik nagy örömöm az volt, hogy végre magam mögött hagyhatom ezt a fájdalmat.
Nem számít, hogy teljesítettünk az iskolai sportban, egyikünknek sem kell feleslegesnek éreznie magát. Isten név szerint hívott, és mindnyájunkat beválogatott egy sztárcsapatba. Itt nem kell különös tehetség, hogy kiérdemelj egy posztot. Már születésünk előtt Mennyei Atyánk kiválasztott minket, hogy győzedelmeskedjünk minden ellenfél, még a bűn és halál felett is. Mi is "játszhatunk" jól, mert Isten választott minket, és biztosak lehetünk az ő ígéretében, hogy soha nem utasít el. Isten szeretett gyermekeiként szurkolunk egymásnak a végső győzelemig.

Imádság: Mennyei Atyánk, emlékeztess rá, hogy te beválasztottál minket a csapatodba! Ámen.

Mindenki Isten csapatának tagja.
Heidi Gaul (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KIREKESZTETTNEK ÉRZIK MAGUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek