2016. augusztus 8. hétfő

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek. A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene!

Fil 4,4-9.

TÜKRÖZŐDÉS

Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten! (Zsolt 46,11)

A tél beállta előtt még elmentünk a feleségemmel kirándulni. Az őszi falevelek csodálatos színekben pompáztak. Miközben magunkba szívtuk Isten alkotásainak szépségét, felfigyeltünk a sok kis gátra az út mentén. Lélegzetelállító volt, ahogyan a dombok és fák tükröződtek a csendes vízfelületeken.
A Szentírás sokat beszél arról, hogy életünkkel kell tükröznünk Krisztust a világ felé. Az évek alatt nagyon sok keresztény barátomtól hallottam, hogy milyen nehéz ezt megtenni a mai nyüzsgő világban. Talán újra megcsodálhatnánk, hogyan tükröződik a táj a víz felszínén, és rájönnénk, hogy tökéletes tükröződés csak teljesen sima vízfelszínen lehetséges. Ha jobban meg akarjuk ismerni Krisztust, és tökéletesen vissza akarjuk őt tükrözni, akkor el kell csendesednünk, és Isten minden értelmet meghaladó békességét kell keresnünk. Akkor képesek leszünk ezt a békességet a világgal is megosztani.

Imádság: Drága Urunk, csendesíts le, hogy megtaláljuk a te békességedet, majd megoszthassuk a körülöttünk élőkkel. Ámen.

Hogyan tükrözhetem Krisztust nap mint nap a világ felé?
Gavin Leverton (Nyugati-fok, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK ÉS KERESSÜK AZ ÚR BÉKESSÉGÉT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek