2016. augusztus 18. csütörtök

Ezt mondja az ÚR, megváltótok, Izráel Szentje: A ti érdeketekben küldök Babilóniába, letörök minden zárat, a káldeusok pedig jajveszékelnek.
Én, az ÚR, vagyok a ti szentetek, Izráel teremtője, a ti királyotok.
Ezt mondja az ÚR, aki utat készített a tengeren, ösvényt a hatalmas vízen át,
aki hagyta, hogy kivonuljanak a harci kocsik és lovak, a hadsereg és a harcosok, és most ott feküsznek, nem kelnek föl többé, elaludtak, elhamvadtak, mint a mécses:
Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek!
Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok! Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok.
Még a mezei vadak is dicsőíteni fognak engem, a sakálok és a struccok is, mert vizet fakasztok a pusztában és folyókat a sivatagban, hogy inni adjak választott népemnek,
a népnek, amelyet magamnak formáltam, hogy hirdesse dicséretemet.

Ézs 43,14-21.

TÖRTÉNNEK VÁLTOZÁSOK

Péter így válaszolt: "Térjetek meg!" (ApCsel 2,38)

Lelkipásztorként, aki püspöke szolgálati beosztása által új gyülekezetbe költözik, tudom, hogy a változás milyen nehéz lehet. Új arcok, új nevek, új gondolatok, és az emberi kapcsolatokban új utak megtanulása csak néhány dolog az új kihívások közül, amelyek egy-egy új körzetben érnek.
Egy új lelkész fogadása átmeneti kényelmetlenséget okozhat a gyülekezetek számára is. Mi lesz az új lelkész szívügye? Küldetésünk lényege változásra szorul-e? Teológiai gondolkozásmódunk különbözni fog-e?
Ahogy Jézus prédikált és tanított, arra hívta az embereket, hogy szívüket, régi életmódjukat és gondolkodásmódjukat változtassák meg. Krisztus azokat hívta, akik meghallották hangját, hogy Istennek és felebarátjuknak éljenek, és ne gondoljanak annyit önmagukra.
Valamennyien találkozunk változásokkal az életünkben. Tudjuk, hogy a nyugtalanság, az összezavarodottság és a félelem gyakran része ennek. Jöjjön a változás akár a gyülekezetinkben, családjainkban, munkánkban vagy kapcsolatainkban, tudhatjuk, hogy Krisztus mindig velünk van a változások között. Ő soha nem hagy el, sose maradunk egyedül. A változások elmélyíthetik lelki életünket, ha még teljesebben Krisztusra támaszkodunk.

Imádság: Istenünk, jöjj velünk, amikor életünk változik. Segíts bízni benned, amikor lépésenként vezetsz minket. Ámen.

Krisztus velem van minden változásban.
Jerry W. Krueger (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÚJ LELKÉSZEKET KAPOTT GYÜLEKEZETEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek