2016. augusztus 20. szombat

Néhány nap múlva Jézus ismét elment Kapernaumba, és elterjedt a híre, hogy otthon van. Erre olyan sokan gyűltek össze, hogy még az ajtó előtt sem volt hely; ő pedig hirdette nekik az igét. Oda akartak hozzá menni egy bénával, akit négyen vittek. Mivel a sokaság miatt nem fértek a közelébe, megbontották annak a háznak a tetejét, ahol ő volt, és nyílást vágva leeresztették az ágyat, amelyen a béna feküdt. Jézus pedig látva a hitüket, így szólt a bénához: "Fiam, megbocsáttattak a bűneid."

Mk 2,1-5.

AKADÁLYOZÓK

De mivel a sokaság miatt nem vihették őt hozzá, megbontották a tetőt ott, ahol ő volt, és a résen át leeresztették az ágyat, amelyen a béna feküdt. (Mk 2,4)

Amikor Jézus Kapernaumban járt, négy férfi ismert valakit, akinek szüksége van Jézusra. Ezért elindultak, hogy elvigyék a barátjukat hozzá. Amikor a házhoz értek, nem tudtak bejutni a sokaság miatt.
Ebben a történetben három embercsoportot látok. Van egy ember, aki nem tud járni. Vannak segítők, akik megpróbálják a barátjukat Jézushoz juttatni, és vannak akadályozók, a tömeg. Azok, akik a tömegben vannak, nem tudatosan akadályozzák a mozgássérült találkozását Jézussal. Sokan közülük nem is érzékelik, hogy akadályozzák a közeledését.
Milyen sokszor vagyunk mi is olyanok, mint az a tömeg? Az éhesnek szüksége van élelemre. A raboknak szüksége van valakire, aki meglátogatja őket. A gyülekezetnek szüksége van önkéntesekre. A lista folytatható. Mit teszek én? Gyakran túl későn veszem észre, hogy akadályoztam a folyamatot. Megtanultam, hogy egész lényünkkel Krisztus segítői és hűséges munkásai legyünk. Szükség van a szemünkre és a fülünkre észrevenni a szükséget környezetünkben. A kezünk és lábunk elvégzi a munkát. A szívünk érzékeli, ha akadályozókká válunk, és segít együtt érezni, és védelmet biztosítani a rászorulóknak.

Imádság: Urunk, tégy eszközeiddé, és segíts észrevennünk mások szükségeit, és hűen szolgálnunk téged! Ámen.

Ma segítő vagy akadályozó leszek?
Lynda Prevatt (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYÜLEKEZETÜNK SEGÍTŐ SZOLGÁLATAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek