2016. augusztus 21. vasárnap

Titeket is életre keltett, akik halottak voltatok vétkeitek és bűneitek miatt, amelyekben egykor éltetek e világ életmódja szerint; igazodva a levegő birodalmának fejedelméhez, ahhoz a lélekhez, amely most az engedetlenség fiaiban működik. Egykor mi is mindnyájan közöttük éltünk testünk kívánságaival, követtük a test és az érzékek hajlamait, és a harag fiai voltunk emberi természetünk szerint, éppenúgy, mint a többiek. De Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett a Krisztussal együtt - kegyelemből van üdvösségetek! - és vele együtt feltámasztott, és a mennyeiek világába ültetett Krisztus Jézusért, hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban. Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.

Ef 2,1-10.

ISTEN MUNKÁLKODIK

Gyertek, halljátok, ti, istenfélők, mind, hadd mondjam el, mit tett velem! (Zsolt 66,16)

Minden vasárnap fegyelmezett érzelmekkel lépek be az istentiszteletre. De ez gyakran nem tart sokáig. Egy hálaadó énekvers vagy szakasz, amit évtizedek óta énekelek, teljesen újnak tűnik számomra. Végiggondolom, hogy Isten hogyan munkálkodott az életemben, a szeretteim életében, vagy a gyülekezetemben. Emlékek és érzések árasztják el szívemet. Hála tölt el Isten kegyelméért és irgalmáért; meg vagyok hatódva.
Sokáig nem tudtam elképzelni, hogy ne szégyelljem higgadtságom hiányát. Nem tudtam elképzelni, hogy fesztelenül beszéljek a hitemről vagy nyilvánosan imádkozzak. Aztán, sok különféle tapasztalaton keresztül - amelyek nem mindegyike volt pozitív - Isten keresztültörte bizonytalanságom és önvédelmem burkát. Isten a kegyelem eszközeit hozta utamba, és felnyitotta szívem elfogadó szeretetükre. Amikor végre megértettem, hogy Isten jelen van, magabiztosabbá váltam a hitemben és elkötelezettebb a benne való növekedésre.
Néhányan Istenre, talán mint elvont és távoli lényre gondolnak. De én ennek az ellenkezőjéről vagyok meggyőződve. A Szentlélek egy személyes kapcsolatra hív minket Teremtőnkkel, és így egy új módon tapasztalhatjuk meg Istent.

Imádság: Kegyelmes Istenünk! Köszönjük neked, hogy minden nap velünk vagy. Ámen.

Hogyan változott idővel a válaszom Isten kegyelmére?
Hayes Mizell (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A DICSŐÍTÉST VEZETŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek