2016. augusztus 22. hétfő

Ezután hazament Nátán. Az ÚR pedig súlyos betegséggel verte meg a gyermeket, akit Úriás volt felesége szült Dávidnak. Dávid könyörgött Istenhez a gyermekért; böjtöt tartott Dávid, és amikor bement, a földön fekve töltötte az éjszakát. Udvarának a vénei odaálltak melléje, hogy fölemeljék a földről, de ő nem akarta, és nem is evett velük semmit. A hetedik napon meghalt a gyermek. A szolgák azonban nem merték megmondani Dávidnak, hogy meghalt a gyermek, mert ezt gondolták: Hiszen amikor még élt a gyermek, és szóltunk hozzá, akkor sem hallgatott a szavunkra. Hogyan mondjuk meg neki, hogy meghalt a gyermek?! Még valami bajt csinál! Dávid azonban látta, hogy szolgái suttognak maguk között, és rájött Dávid, hogy meghalt a gyermek. Megkérdezte Dávid a szolgáit: Meghalt a gyermek? Meghalt - felelték. Ekkor fölkelt Dávid a földről, megfürdött, megkente magát, ruhát váltott, majd bement az ÚR házába, és leborult. Azután hazament, és kérte, hogy tegyenek eléje ételt, és evett. Akkor ezt mondták neki a szolgái: Miért tetted ezt? Amíg élt a gyermek, böjtöltél és sírtál, de amikor meghalt a gyermek, fölkeltél és ettél. Ő így felelt: Amíg a gyermek élt, böjtöltem és sírtam, mert ezt gondoltam: Ki tudja, talán könyörül rajtam az ÚR, és életben marad a gyermek. De most, hogy meghalt, miért böjtöljek? Vissza tudom-e még hozni őt? Én megyek majd őhozzá, de ő nem tér vissza hozzám.

2Sám 12,15-23.

ISTEN VÁLASZOL AZ IMÁRA

Maga az Úr vonul majd előtted, ő maga lesz veled. Nem hagy cserben téged, és nem hagy el: ne félj hát! (5Móz 31,8)

Amikor a férjem súlyos beteg volt, imádkoztam és böjtöltem kérve Istent, hogy gyógyítsa meg, de meghalt. Abban a pillanatban nem tudtam megérteni, Isten miért nem válaszolt az imádságomra. De a gyászomban egy barát Dávid történetére emlékeztetett. Erőt találtam Dávid szavaiban, amikor azt mondja: "Vissza tudom-e még hozni őt? Én megyek majd őhozzá, de ő nem tér vissza hozzám."
Isten válaszol az imára, de nem mindig úgy, ahogy mi akarjuk vagy elvárjuk. 2Sám-ben Dávid gyermeke beteg lett. Dávid kétségbeesetten böjtölt és imádkozott, hogy a gyermek éljen, még akkor is, amikor Isten egyértelműen azt mondta, hogy a gyermek meg fog halni. Dávid azt hitte, hogy az imával és a böjttel meg tudja változtatni a kimenetet - de nem így lett. Isten nem gyógyította meg Dávid gyermekét és a férjemet, de Isten mégis velünk volt.
Elveszteni valakit, akit szeretünk, fájdalmas, de megtanulhatunk továbblépni. Vigasztalást nyerhetünk a Pálnak tett ígéretből: "Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz." (2Kor 12,9) Ha Isten kegyelmére támaszkodunk napról napra, és engedjük, hogy meggyógyítsa sebzett lelkünket, az élet megy tovább, és ő mindig ott lesz nekünk.

Imádság: Atyánk! Vigasztalj, amikor gyászolunk. Jelenlétedben akarunk továbblépni. Ámen.

Az élet halad, és Isten velünk tart.
Rhoda Gowarto Manzo (Gombe, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK MEGHALT A HÁZASTÁRSA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek