2016. augusztus 25. csütörtök

Akkor ezt mondta Mózes Izráel fiainak: Nézzétek! Az ÚR név szerint elhívta Becalélt, Húr fiának, Úrínak a fiát Júda törzséből. Betöltötte isteni lélekkel, bölcsességgel, értelemmel és képességgel mindenféle munkára, hogy terveket készítsen az arany, az ezüst és a réz feldolgozására, a foglalatba való kövek vésésére, fafaragásra és mindenféle tervezőmunka elvégzésére. Azzal a képességgel is felruházta, hogy tanítson a Dán törzséből való Oholíábbal, Ahíszámák fiával együtt. Nagy hozzáértéssel ajándékozta meg őket, hogy el tudjanak készíteni mindenféle faragó, szövő, hímző és takácsmunkát kék és piros bíborból, karmazsin fonálból és lenfonálból, és elvégezzenek minden munkát és terveket készítsenek.
Ekkor Becalél és Oholíáb mindazokkal a hozzáértő férfiakkal együtt, akiknek bölcsességet és értelmet adott az ÚR, hogy el tudják készíteni a szentély különböző istentiszteleti eszközeit, elkészíttette azokkal egészen úgy, ahogyan megparancsolta az ÚR.

2Móz 35,30-36,1.

SZOLGÁLATI AJÁNDÉKOK

Amilyen lelki ajándékot kaptatok, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai. (1Pt 4,10)

Tinédzserkorom óta horgolok. Szeretem, ahogy a lágy fonal átsiklik az ujjaimon. Gyönyörködöm a rózsaszínek, zöldek, kékek és sárgák keveredésében, amíg alakul egy babatakaró.
Már rengeteg horgolt ajándékot készítettem az évek során, de egészen a közelmúltig nem jutott eszembe, hogy ezt a készségemet missziós célra használjam. Vajon Isten felhasználná-e a horgolást, hogy segítsen elérni másokat? Kerestem a választ a Bibliában, és meg is találtam: Mózes idejében Isten képzett mesterembereket hívott el, hogy templomot építsenek. Később Tabitha varrókészségét is használta, hogy az másokat szolgáljon (ApCsel 9,39).
Így tehát elindítottam egy missziót a gyülekezetünkben, amely azzal foglalkozik, hogy különböző horgolt vagy kötött darabokat juttat el a rászorulókhoz. Minden egyes darab mellé csatolunk egy igés kártyát, hogy akik azt megkapják, közelebb kerülhessenek Krisztushoz.
Ha engedjük, Isten fel tudja és fel is fogja használni képességeinket, bármilyenek is legyenek azok. Áldottnak érzem magam, hogy tudom, a sálak, sapkák és babacipők horgolásával másokat hozzásegíthetek Jézus szeretetének megismeréséhez.

Imádság: Köszönjük, Istenünk, hogy felhasználod egyszerű ajándékainkat mások szolgálatára. Ámen.

Milyen ajándékomat használhatom Isten dicsőségére?
Nancy C. Todd (Kentucky, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KERESIK A SZOLGÁLAT LEHETŐSÉGÉT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek