2016. augusztus 29. hétfő

Miért mondod ezt, Jákób, miért beszélsz így, Izráel: Rejtve van sorsom az ÚR előtt, nem kerül ügyem Isten elé.
Hát nem tudod, vagy nem hallottad, hogy örökkévaló Isten az ÚR? Ő a földkerekség teremtője, nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen.
Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi.
Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak.
De akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.

Ézs. 40,27-31.

IMÁDSÁG TÜRELEMÉRT

A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. (Gal 5,22-23)

Pajzsmirigyműtétem után suttogásnál erősebb hang nem jött ki a torkomon. Bár az orvosom aggódott értem, biztosított róla, hogy hat héten belül visszanyerem a normális hangomat.
Aggódtam. Hogyan fogom ellátni prédikátori feladataimat, ha a hangom nem tér vissza? Mi lesz lelkészi szolgálatommal? Vajon teljesen el fog tűnni a hangom?
Gyógyulásért imádkoztam, de hamar rájöttem, hogy türelemért is könyörögnöm kell. Arra kértem Istent, hogy tanítson meg várni. S miközben vártam, gondosan újragondoltam a vasárnapi prédikációs témáimat is, némi fenntartással.
Körülbelül hat héttel később, mikor épp a telefonba suttogtam, a hangom újra normális lett! Azóta a hangom erőssége és minősége egyenletes, nem remeg. Lenyűgöz Isten vigasztaló jelenléte. Isten megtanított kitartó reménnyel várakozni, s szolgálatomat új erővel és energiával áldotta meg.

Imádság: Drága Istenünk, lassíts le minket rohanó életünk közepette! Taníts meg bennünket türelemmel és reménységgel várakozni! Ámen.

Ma türelemmel fogok várakozni Isten jelenlétében.
Ernest S. Lyght (New Jersey, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK SZERETNÉNEK TÜRELMESEK LENNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek