2016. augusztus 30. kedd

Azon a napon kiment Jézus a házból, és leült a tenger partján. Nagy sokaság gyűlt össze körülötte, ezért beszállt egy hajóba, és leült; az egész sokaság pedig a parton állt. Aztán sok mindenre tanította őket példázatokkal: "Íme, kiment a magvető vetni, és vetés közben néhány mag az útfélre esett, aztán jöttek a madarak, és felkapkodták. Mások sziklás helyre estek, ahol kevés volt a föld, és azonnal kihajtottak, mert nem voltak mélyen a földben; de amikor a nap felkelt, megperzselődtek, és mivel nem volt gyökerük, kiszáradtak. Mások tövisek közé estek, és amikor a tövisek megnőttek, megfojtották őket. A többi pedig jó földbe esett, és termést hozott: az egyik százannyit, a másik hatvanannyit, a harmadik harmincannyit. Akinek van füle, hallja!"

Mt 13,1-9.

VALÓDI ÉRTELEM

Bárcsak rám hallgatna népem, az én utaimon járna Izráel! Hamar megaláznám ellenségeit, ellenfeleire emelném kezem. (Zsolt 81,14-15)

Tanárként szeretem megfigyelni a diákok szorgalmát és a tanulás iránti elköteleződését. Minden tanulónak van tankönyve, tanára, és minden rendelkezésükre áll ahhoz, hogy tanulmányaikat folytassák, mégis csak páran használják fel az eszközöket ahhoz, hogy elmélyítsék tudásukat.
Így van ez a keresztény életben is. Minden adott, hogy a hitben növekedjünk: Bibliát tarthatunk a kezünkben, vannak lelki vezetőink, elöljáróink és közösségben vagyunk más keresztény testvérekkel. Ám ennek ellenére mégsem nő hitünk eléggé és elkötelezetten. Úgy mélyíthetjük el ismeretünket és Istenbe vetett hitünket, ha közel vagyunk hozzá, rendszeresen imádkozunk és olvassuk igéjét. Isten békessége megtart minket, amikor kihívásokkal állunk szemben. Olyanok leszünk, mint a jó földbe hullott mag, és jó termést hozunk. Harmincszor, hatvanszor és százszor annyit fogunk aratni Isten dicsőségére.

Imádság: Urunk, segíts igéden és imádságainkon keresztül közel kerülni hozzád. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod... Ámen." (Mt 6,9-13)

Hogyan tudom használni mindazt, amit hitem növekedésére kaptam?
Linawati Santoso (Kelet-Jáva, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK A DIÁKOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek