2016. szeptember 1. csütörtök

Azt mondom pedig, hogy ameddig az örökös kiskorú, addig semmiben sem különbözik a szolgától, jóllehet ura mindennek, hanem gyámok és gondozók fennhatósága alatt áll az apa által megszabott ideig. Így mi is, amikor kiskorúak voltunk, a világ elemei alá voltunk vetve szolgaságra. De amikor eljött az idő teljessége, Isten elküldte Fiát, aki asszonytól született a törvénynek alávetve, hogy a törvény alatt levőket megváltsa, hogy Isten fiaivá legyünk. Mivel pedig fiak vagytok, Isten elküldötte Fiának Lelkét a mi szívünkbe, aki ezt kiáltja: "Abbá, Atya!" Úgyhogy már nem vagy szolga, hanem fiú, ha pedig fiú, akkor Isten akaratából örökös is.

Gal 4,1-7.

ÖRÖKBEFOGADÁS

Nem a szolgaság lelkét kaptátok, hanem a fiúság Lelkét kaptátok, aki által kiáltjuk: Abbá, Atyám! (Róm 8,15)

A vasárnapi iskolai órán mindegyik gyermeknek kiosztottam egy összehajtogatott papírlapot, rajta egy szóval, amely azt mutatta, hogyan tekint rájuk Isten: szeretve, megváltva, megbocsátva, nagyra értékelve, becsesnek tartva - csak hogy néhányat említsek. Amikor egymás után felolvasták a kapott szót, a gyerekek mosolyogtak, sőt néha tapssal éljeneztek. Az a gyermek azonban, aki azt a szót kapta: "örökbe fogadva", csalódott volt. "Miért ezt adtad nekem?" - kérdezte. "Inkább valamelyik másikat szeretném!" Számára az örökbefogadás szónak negatív jelentése volt. Én azt hiszem, hogy az örökbefogadás szó a legszebb, mert ez magába foglalja az összes többit.
Az örökbefogadás egy tudatos választás, amivel valakit a családunk részévé teszünk. Új kapcsolatot teremt, amely feljogosítja az örökbefogadott személyt mindazokra a jogokra és kiváltságokra, amelyekkel egy vér szerinti gyermek rendelkezik. Isten a családjába fogadott minket hívő embereket. Isten az Atyánk, aki véd, szeret, megbocsát és elfogad. Viseljük a családi nevet, és elfoglaljuk majd helyünket Isten lakóhelyén.
Isten szemszögéből az örökbefogadás azt jelenti, hogy ő kiválasztott, befogadott, drágának tart, és feltétel nélkül szeret.

Imádság: Urunk, köszönjük, hogy családod örökös tagjává tettél minket. Ámen.

Isten kiválasztott engem.
Esther L. Bonner (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÖRÖKBEFOGADÁSRA VÁRÓ CSALÁDOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek